Farkas Flórián új szervezet élén várja a milliárdos projekteket

  • narancs.hu
  • 2017. június 23.

Belpol

Feltehetőleg nem hiába.

Új fronton támadhat Farkas Flórián: új országos roma szervezetet alapított ugyanis, tudta meg a RomNet. A lap birtokába jutott bírósági dokumentumok szerint „Farkas Flórián a Lungo Drom székhelyére, a budapesti Bezerédj utca 17. szám alá jegyeztette be új szervezetét, Roma Integrációért Országos Szövetség (RIOSZ) néven. Az Egyesület idén január 12-én alakult, a bíróság pedig 2017. április 10-én jegyezte be a szervezetet”. A RIOSZ elnöke természetesen Farkas, aki ezzel újabb öt évre biztosította be magát, az elnöki posztot ugyanis 2021. augusztus végéig biztosan ő tölti be.

És hogy mi az egyesület célja? „A magyarországi roma közösség, valamint a tagság képviselete. A magyarországi roma társadalom, valamint a hátrányos helyzetben lévő nem roma lakosság érdekeinek kifejezésre juttatása, felzárkózásának elősegítése. Ennek körében a magyarországi roma nemzetiség érdekeinek képviselete, a romák társadalmi integrációs céljainak megvalósítása, a roma nemzetiségi közügyek előmozdítása. (...) Közösségszervező feladatokat lát el a romák körében, közreműködik a cigányság civil társadalmi közéletbe történő demokratikus bekapcsolódásának biztosításában, részt vesz a cigányság foglalkoztatásának elősegítésében, kultúrájának, hagyományának ápolásában, az oktatás, képzés, szakképzés, nevelés feladataival összefüggő tevékenységek megvalósításában.”

Hogy mit várhatunk az egyesülettől, nem nagy kérdés, elég csak megemlíteni a Híd a munka világába elnevezésű program lenyúlt milliárdjait. A roma érdekképviselet csődjéről és a roma önkormányzat működéséről az alábbi cikkben olvashatnak.

Egyik romanapról a másikra

A települési roma önkormányzatok nem tudnak érdekérvényesítő munkát végezni, az országos meg mással van elfoglalva. A roma képviselet rendszere megbukott, ami pedig megmaradt belőle, azt haszonélvezői Magyarország legelesettebb polgárainak a kifosztására használják fel. Hogyan jutottunk idáig?

A RomNet értesülései szerint Farkas és emberei az új szervezettel „a roma mentorhálózat fejlesztésére, a roma személyeket érintő fejlesztési programok mentorálással történő szakmai támogatása céllal, összesen 2 milliárd forintos keretösszeggel megvalósuló programban is részt vesznek.”

Figyelmébe ajánljuk