Tejesdobozbotrány: még július végéig kinn lesznek az üzletekben a fiatalok fotói, akik nincsenek eltűnve

  • -ngm-
  • 2017. június 23.

Belpol

Nincs mit tenni, tejet bezúzni mégsem lehet!

Megszólalt az Alföldi Tej Kft. is a tejesdobozbotrányban, amit a Magyar Narancs robbantott ki. Ez arról szólt, hogy a Kárász Róbert vezette kampányban olyan fiatalok fotói kerültek tejesdobozok garmadájára, akik a kampány állításával szemben nincsenek eltűnve, nagyon is megvannak, olyannyira, hogy könnyű volt beszélni velük, miután öt perc keresés után megtaláltuk őket a világhálón. Kárász Róbert nagyon felháborodott a cikken, és úgy tűnt, továbbra sem akar pár perc internetes keresést szánni az ügyre, annak ellenére, hogy nyereséget termelő cége évek óta kap közpénzmilliókat a kampányra. (Az ügyről írt publicisztikánkat itt olvashatja.)

Kárász Róbert

Kárász Róbert

Fotó: MTI

A héten ismét felkerestük az eset egyik főszereplőjét, a tejescéget, mert kíváncsiak voltunk, mit gondolnak az ügyről.

Kérdéseink a következők voltak:

1. Folytatódik-e a tejesdobozkampány?
2. Lesz-e bármilyen következménye a hibának?
3. Önök szerint ki/k hibázott/hibáztak? Önöknek mi az álláspontjuk az üggyel kapcsolatban? Egyetértenek-e Kárász Róberttel abban, hogy lapunk ártott a kampánynak azzal, hogy rámutatott a hibára?
4. Továbbra is a GAP Média és Kárász Róbert fogja koordinálni azt, hogy kik kerüljenek a dobozra, vagy ebben lesz változás?
5. Lesz-e bármiben változás a tejesdobozkampányban? Új válogatók, új szempontok, új szűrők, új ellenőrzési szempontok, hogy ilyen többször ne forduljon elő?
6. Meddig lesznek láthatók a jelenlegi fotók a tejesdobozokon?

Nem kaptunk minden kérdésre választ, azt viszont leszögezték, hogy „az Alföldi Tej Kft. semmilyen hibát nem követett el az ügyben”. (Azt a választ viszont kikerülték, hogy vajon Kárászékat – akik minimális keresésre se fordítottak időt – hibásnak tekintik, vagy sem.)

Történetünk egyik szereplője: Márk

Történetünk egyik szereplője: Márk

 

A válaszlevél érdemi része azonban ez: „Természetesen megtettük a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a jelenlegi fotókkal/adatokkal további csomagolóanyag ne kerüljön legyártásra. A már beérkezett csomagolóanyagokat és termékeket sajnos nem tudjuk kivonni a forgalomból. Várhatóan július végéig fog kifogyni a jelenleg raktárban lévő csomagolóanyag-készlet. A termék szavatossági ideje 21 nap, így az utolsó gyártás után 21 nappal már nem lesznek az üzletek polcain olyan tejesdobozok, amelyeken az Ön által írt cikkben megnevezett fiatalok fotói szerepelnek.” Arra tehát nem kaptunk választ, hogy továbbra is folytatódik-e a kampány, és lesz-e változás benne.

Az általunk is megkérdezett Márk a Blikknek nyilatkozva korábban azt mondta: személyes adatai megsértése miatt per indítását tervezi.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.