Farkas Flórián kiállt Pócs János mellett, aki rágyújtotta a kazánt roma alkalmazottjára
D__MJ20171028011_top_story_lead.jpg

Farkas Flórián kiállt Pócs János mellett, aki rágyújtotta a kazánt roma alkalmazottjára

  • narancs.hu
  • 2019. április 1.

Belpol

Minden körülmények között összezár a Fidesz.

Megszólalt végre a Fidesz romapolitikusa is Pócs János újabb botránya után.

Nemrég került elő egy videó, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik roma alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy alágyújt, amiért a férfi megivott egy felest, majd pócs be is gyújt a kazánba. A videón az is elhangzik, hogy Pócs így tenne minden cigányt égetne el. Noha a felvétel 2008-ban készült, Pócsot azóta többször is megválasztották képviselőnek Jászapátiban. Pócs szerint ő csak viccelt a felvételen, ráadásul választói ismerték a felvételt régóta.

Az ATV most megkérdezte Farkas Flóriánt, neki mi a véleménye Pócs tettéről, és hogy elítéli-e a videón látottakat, Farkas azt felelte: a Fidesz kiadott egy közleményt, amivel teljesen egyetértek. Arra, hogy Pócs Jánosnak nem kellene-e lemondania a mandátumáról, Farkas Flórián mosolyogva azt válaszolta: nem. Megismételte a fideszes nyilatkozatot, hogy a videó „szerencsétlen volt“.

Farkastól aligha lehetett volna mondjuk más választ várni. A fideszes politikus 2011 és 2014 között állt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) élén. Ezen pozíciójában vezette az 5 milliárdos Híd a munka világába programot, ebből több mint 1,5 milliárd forintot költöttek el szabálytalanul.

Farkast azóta szinte minden pozíciójából felmentették, már csak országgyűlési képviselő.

Híd a milliárdok világába

Orbán Viktor a hátát lapogatta a Fidesz-Lungo Drom-szövetség újbóli megkötésekor, nem sokkal később utóbbi szervezet egyhangúlag választotta ismét elnökké. Az Országos Roma Önkormányzat - amely nemrég csődöt jelentett - Híd a munka világába programja pedig a korrupció, az uniós pénzek szabálytalan elköltésének a példája lett.

Figyelmébe ajánljuk