Fehér lovas, fáklyás felvonulást tart Horthy halálának évfordulóján a Mi Hazánk

  • narancs.hu
  • 2022. február 4.

Belpol

Dúró Dóra jelentette be a „grandiózus” rendezvényt, lesz nemzeti színű bengáli tűz is.

A nemzeti összefogás seregszemléje lesz 13 szervezet részvételével Horthy Miklós halálának 65. évfordulója alkalmából február 6-án – adta hírül az MTI-hez eljuttatott közleményében Dúró Dóra független parlamenti képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. Fáklyás és fehér lovas felvonulást tart, közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezve a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége.

Az eseményen megtekinthető lesz az újbudai Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája is. Ahogy fogalmaznak, látványos vonulás lesz egy nagy-magyarországos teherautó felvezetésével és katonadalokkal, lovas hagyományőrzőkkel Csepin Péter vezetésével, illetve nemzeti színű bengáli tűzzel.

A megmozduláson felszólal többek között Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok, illetve egy meglepetés katolikus lelkipásztor is.

Legyen Magyarország a magyaroké! – áll a rövid közleményben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk