Fekáliától bűzlő börtöncellájára panaszkodik Schadl György

  • narancs.hu
  • 2023. március 2.

Belpol

Az ügyvédje szerint „jogállamban megengedhetetlen, az uniós előírásoknak nem megfelelő” az ilyesmi.

Miután magáncellába helyezték át 2022 februárjában Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, ügyvédje pár nappal később panaszt tett a fogvatartási körülmények miatt. A Telex birtokába került nyomozati anyag szerint „mélyen sértik az emberi méltóságot, és semmiben sem felelnek meg a jogszabályoknak, illetve az európai uniós előírásoknak” a börtönviszonyok.

Kardos Éva védő arról írt a Központi Nyomozó Főügyészségnek, hogy

„senkinek nem könnyű az ilyen fajta életmódváltás”, de szerinte Schadl „kiválóan alkalmazkodott a számára szokatlan börtönviszonyokhoz”.

„A fal emberi fekáliával (szarral) van bekenve, hemzsegnek a poloskák” Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai objektumában – panaszolja az ügyvéd. „[Schadl] hat órán keresztül próbálta kitakarítani az igencsak szűkre szabott celláját, de teljesen sikertelenül.”

Az ügyvéd magyarázatot követel, miért kellett a védencét magánzárkába helyezni, és méltatlankodik, amiért Völner Pál szabadlábon van: „elfogadhatatlan, hogy amíg Védencem bűntársa változatlanul parlamenti képviselő és az Esztergom feletti ingatlanában szabadon él és intézi ügyeit, addig Védencemet nemcsak hogy letartóztatásban tartják, hanem minden ok nélkül majd öt hónapos letartóztatási idő után magánzárkába helyezik”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk