Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje

  • narancs.hu
  • 2021. február 21.

Belpol

Elindul az előválasztáson. 

Fekete-Győr András lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje – derült ki abból a vasárnapi online tájékoztatóból, amin a pártelnök mellett Cseh Katalin és Donáth Anna európai parlamenti képviselők, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők tartottak beszédet. 

„2022 nem szólhat csak Orbán Viktor leváltásáról. Van egy ennél fontosabb feladatunk is: hogy felépítsünk egy új, 21. századi Magyarországot. Egy új Magyarország felépítéséhez pedig új arcokra van szükség: olyanokra, akik nem a 2010 előtti világból jönnek, és akik értik, hogy rendszerszintű változásra van szükség, mielőtt Magyarország elveszít egy teljes generációt. A Momentum nem ismer lehetetlent, és képes alapjaiban megváltoztatni Magyarországot. Mi nem ismerünk lehetetlent. Vágjunk bele együtt! A nagyszüleinkért, a szüleinkért, a gyerekeinkért, az unokáinkért. A demokráciáért. Az új Magyarországért” – írta a Facebookon Fekete-Győr András pár perccel a tájékoztató után. 

Korábban Jakab Péter, a Jobbik elnöke jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson, illetve Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, valamint Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnöke jelezte indulási szándékát. 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.