Betelt a pohár: Szanyit felfüggesztették az MSZP-ben

  • narancs.hu
  • 2019. június 28.

Belpol

Túl keményen fogalmazott.

Az EP-választáson való kudarcos szereplésével az MSZP csak egy mandátumot kapott: ez Ujhelyi Istváné lett.

Erre reagált Szanyi Tibor egy nyílt levélben, amelyben éles kritikát foglamazott meg pártjáról, többek között egy "egy degenerálódó belterjes klubnak" nevezte azt.

A hvg.hu szocialista forrásokból értesült arról, hogy az MSZP Országos Elnöksége pénteki ülésén felfüggesztette Szanyi Tibort és Fekete Zoltánt.

A döntést a pártvezetés azzal indokolta, hogy a párt célja az önkormányzati választáson minél több helyen legyőzni a Fideszt, "ezt azonban veszélyezteti minden olyan tett, ami a pártegység megbontását célozza" - írják.

Szanyi Tibor nem tudott ott lenni az ülésen, épp Brüsszelben számolja fel ottani irodáját és lakhelyét. Nem informálták arról, hogy dönteni fognak a személyéről: "értetlenül állok a döntés előtt" - tette hozzá a hvg.hu-nak.

„Élő halottá változott az MSZP" - Nyílt levélben állt bele a pártba Szanyi

Zöld mozgalmat alapít. „Kedves Elvtársam! Immár bő egy hete ismét nem vagyunk bátrak. A traumatikus választási vereségünk sem volt elég fejbekólintás ahhoz, hogy felébredjünk, s cselekvésbe fogjunk. Attól tartok, az MSZP politikai kómába esett" - fogalmazott nyílt levélben Szanyi Tibor, a párt korábbi EP-képviselője.

Figyelmébe ajánljuk