Felfüggesztik több magyar nyelvű erdélyi lap nyomtatott kiadását

  • narancs.hu
  • 2022. október 20.

Belpol

Akadozik a magyarországi támogatás. 

„A nehéz gazdasági helyzet és annak valószínűsíthetően hosszabb távú fennmaradása arra kényszerít bennünket, hogy a tevékenységeinket átszervezzük az év végéig. A legészszerűbb döntés ebben a helyzetben, hogy 2022. december 30-tól felfüggesztjük a nyomtatott lapok kiadását, a lapterjesztést és kézbesítést, valamint a lapkereskedelmet. Az elektronikus médiumok (online portálok, rádiók, újmédiás tartalmak) továbbra is az erdélyi magyar közösség szolgálatában állnak” – olvasható Székelyhon oldalán. 

A közleményt a Príma Press Kft. jegyzi, ami több magyar nyelvű erdélyi lap kiadásáért felel. Ide tartozik a Krónika, az Erdélyi Napló és a Székelyhon. A 444.hu azt írja, a cégben korábban résztulajdont vásárolt az Erdélyi Médiatér Egyesület, ami az elmúlt években több milliárd forint magyar állami támogatást kapott. A Magyar Hang pedig arról számolt be, hogy a magyarországi támogatás akadozása is hozzájárulhatott a lapkiadás felfüggesztéséhez, ami elbocsátásokkal fog járni. 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk