A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete máris lemondatná Márki-Zay Pétert

  • narancs.hu
  • 2021. október 18.

Belpol

Úgy látják, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta.

Közleményt adott ki hétfőn reggel a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete, miután vasárnap este Márki-Zay Péter nyerte a miniszterelnök-jelölti előválasztást Dobrev Klárával szemben – számolt be róla az MTI. Mint írják nyilvánvalóvá vált, hogy a politikus ezután miniszterelnöki kampányba kezd, ezért kezdeményezik, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségéről, és adja át a város vezetését ideiglenesen – az általa utódként megnevezett – Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.

Immár egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta – írják.

Ahogy fogalmaznak: a Fidesz helyi csoportja ezt tiszteletben tartja, és jó egészséget kíván a politikusnak a további küzdelmeihez. Nem lehet azonban, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen.

Amennyiben valóban fontos Márki-Zay számára Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond – teszik hozzá. A helyi fideszesek szerint ugyanis lehet ugyanis egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni. Érvelésük szerint Lázár János is így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett – emlékeztettek.

Igaz, azt nem teszik hozzá, hogy Lázár mind a 2006-os, mind a 2010-es országgyűlési választáson polgármesterként folytatott sikeres képviselőjelölti kampányt, és városvezetői pozíciójáról csak 2012-ben mondott le, miután miniszterelnökséget vezető államtitkárnak nevezték ki.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben.