Folytatódik: újabb repülőgépeket vásárol a honvédség

  • narancs.hu
  • 2018. december 12.

Belpol

Lehet, hogy ezeket is Orbán Viktor fogja használni?

Újabb repülőket vesz a honvédség, tervben van egy Airbus és még három másik repülőgép beszerzése – erről Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszélt az RTL Klub Híradójának.

Benkő Tibor azt is elismerte, hogy a honvédség legutóbb vásárolt, Falcon 7X típusú repülőgépe polgári lajstromjelet kapott, de szerinte ez csak átmeneti állapot.

A Vadai Ágnes, a DK képviselője azt mondta, hogy szerint nem katonai gépeket vásároltak, hanem a kormány célját szolgáló luxusgépeket.

 

Mint ismert, Orbán Viktor többször is használta az eredetileg katonai gépeknek mondott repülőket, többek között Milánóba, Zágrábba és Salzburgba is ezekkel utazott.

Elismerték, mióta a honvédség új repülőgépeket vett, azokkal repül Orbán

Nincs szükség már mások magángépére. Megteszi a katonai is. Miután a zoom.hu megírta, hogy újabb business jet-tel bővült a magyar légierő, a Magyar Honvédség kénytelen-kelletlen közleményben ismerte el a vásárlást. A korábban beszerzett két Airbus A319-es és az új szerzeményhez hasonló Dassault Falcon 7x vételéről míg részletesen számolt be a honvedelem.hu, az utóbbi gép vásárlását csak azután vallották be, hogy azt a lap megírta.

Figyelmébe ajánljuk