Fűtés nélkül maradt a János Kórház négy osztálya

  • narancs.hu
  • 2023. október 19.

Belpol

Olajradiátorokat állítottak üzembe és plusz takarókat osztottak szét.

Eljutott egy levél a 444.hu-hoz, amelyet Winkler Gábor, az Észak-budai Szent János Centrumkórház orvosigazgatója írt a Nemzeti Népegészségügyi Központnak és az Országos Mentőszolgálatnak. Ebben a levélben arról ad tájékoztatást Winkler, hogy a fűtési rendszer meghibásodása miatt lemondják „a gasztroenterológiai teljes felvételt, a vérzőket is beleértve; valamint a teljes pszichiátriai felvételt”. A levél szerint a gasztroenterológiai ellátás lemondása érinti a Margit Kórház területét is, mivel a Kórház korábban annak ellátását átvette.

A lap kérdéseket küldött az Észak-budai Szent János Centrumkórház számára és a kommunikációs vezető válaszolt is, aki megerősítette, hogy valóban gondokat okoz a fűtés hiánya négy betegellátó osztályon.

Mint írják, az épületeknek központi fűtésrendszere van, amit már hetekkel ezelőtt beüzemeltek tesztelés céljából. Ennek során több hibát tapasztaltak, amelyeknek egy részét sikerült orvosolni, de egyes épületek esetében még mindig fennálnak. Így fogalmaznak a válaszban:

A betegérdekeket szem előtt tartva az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvételt átmenetileg lemondtuk, valamint, azon betegeinket, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátjuk. Átszervezésére is sor kerül, egyes betegeket más osztályokra helyezünk át.

 

Hozzáteszik, hogy „minden rendelkezésre álló módon” igyekeznek a betegek és kollégák közérzetét javítani. Olajradiátorokat állítottak üzembe és plusz takarókat osztottak szét. „A mostani hideg éjjelekre tekintettel a plusz takarókon kívül pokrócokat is adtunk a betegeknek és elrendeltük további hősugárzók beszerzését és beüzemelését” – írják.

A fűtést érintő műszaki kérdésekről, a hibák elhárításáról nem tudnak érdemben válaszolni, mert 2023. július 1-től a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait.

Mostanában gyakran kerül be a hírekbe a Szent János Kórház. Tavaly nyáron vaddisznó bóklászott a környéken, majd meleg víz nem volt az egyik épületben, nem sokkal ezután patkányt fotóztak a szülészeten, most szeptemberben pedig a pszichiátriai osztály léte miatt aggódott egy dolgozó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.