Gripenek zúgnak az éjszakában több nagyváros felett is

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 13.

Belpol

Éjszaka is hallhatjuk majd a magyar légierő gyakorlatát, a Honvédség szerint "fokozott hanghatásra" lehet számítani.

Több város légterében hajtanak végre délutáni és éjszakai repüléseket a Magyar Honvédség Gripenjei a napokban. Az érintett térségekben emiatt fokozott hanghatásra kell számítani - írja az MTI.

A Magyar Honvédség (MH 59.) Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis hétfőn Facebook-oldalán jelentette be a gyakorlatot: felhívták a figyelmet, hogy Gripen-pilótáik szeptember 13-15-én az éves kiképzési tervnek megfelelően hajtják végre a repüléseket, 15 és 22 óra között.

A repülés során Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Szolnok, Tiszaújváros és Nagyatád, továbbá Kaposvár, Szigetvár valamint Debrecen, Nagykanizsa és térségeik érintettek - közölte a kecskeméti repülőbázis.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?