Gulyás többet ad kitüntetettjeinek március 15-én

  • narancs.hu
  • 2023. március 14.

Belpol

Megemelte a díjakkal járó összeget. 

Módosította Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az általa adományozható elismerésekről szóló kormányrendeletet – írja a 24.hu a Magyar Közlöny nyomán. 

Így:

„a) 12. § (6) bekezdésében az »1 500 000« szövegrész helyébe a »2 500 000« szöveg, b) 14. § (6) bekezdésében az »1 000 000« szövegrész helyébe az »1 500 000« szöveg lép”. 

A módosítás már hatályba is lépett, ami azért fontos, mert az eredeti rendelet alapján a március 15-i nemzeti ünnepen adják át azt a két díjat, amelynek pénzjutalmát most a miniszter megemelte.

A Batthyány Lajos-díjat évente csak egy ember kaphatja meg (akár posztumusz is). Ennek lett most a  pénzjutalma 2,5 ,millió forint. A Magyary Zoltán-díjat és az azzal járó 1,5 millió forintot öten kaphatják meg, írja a 24.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk