Gyurcsány feljelentette a kormányt a 600 milliárd forintos irodaház-vásárlás miatt

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 26.

Belpol

A DK szerint közönséges lopás, ami a három irodaház körül történik.

Hűtlen kezelés és pénzmosás gyanúja miatt feljelentést a Legfőbb Ügyészségen az Orbán-kormány 600 milliárd forintos irodaház-vásárlása miatt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke – áll a párt közleményében.

„Egy súlyos lakhatási válság közepén, amikor az albérleti díjak és az ingatlanárak milliók számára megfizethetetlenek, egy szociáldemokrata kormány nem irodaházakra, hanem olcsó, megfizethető lakásokra költi az állami bevételeket” 

– állítja a párt, hozzátéve, szerintük 600 milliárd forintból 15 ezer lakást lehetne venni egyetemi hallgatóknak, pályakezdőknek, fiatal házasoknak és családosoknak.

Augusztus 20-án derült ki, hogy az állam összesen 600 milliárd forintért vesz irodaházakat Budapesten, ami valószínűleg brutális túlárazás a Zugló Városközpontért, a Dürer Parkért és a BudaPartért. A Válasz Online szerint a kormány a piaci árnál 40 százalékkal többet fizet az ingatlanfejlesztőknek, korábban kiderült, az irodaházak a miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló Garancsi Istvánhoz, illetve a kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthetők.

Korábban Magyar Péter is belengett, feljelentést fog tenni emiatt a vásárlás miatt, de ezek szerint Gyurcsánék előznek ebben, igaz, ők már 21-én bejelentették a szándékukat.

A múlt heti kormányinfón szokás szerint Gulyás Gergelyre maradt a feladat, hogy elmagyarázza, miért is jó ez az üzlet: a miniszter “nem látja, hogy az állam rossz üzletet kötne ezzel, mert speckó helyeket is ki kell építeni az irodákban.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk