Habony Árpád már 567 milliós vagyont halmozott fel londoni tanácsadó cégében

  • narancs.hu
  • 2022. június 16.

Belpol

Magyarországi gazdasági érdekeltségeit már felszámolta.

Bár Habony Árpád nemrég utolsó magyarországi gazdasági érdekeltségét is felszámolta, még csak véletlenül sem kell aggódni egzisztenciája miatt. A londoni székhelyű Danube Business Consulting nevű tanácsadó cége úgy tűnik, nyerő szériában van, 1,234 millió fontos vagyont, vagyis több, mint 567 millió forintnyi összeget halmozott felírja a hvg.hu a brit kormányzati adatbázisban elérhető információk alapján.

A lap azt írja, a cég készpénzállománya és tőkéje is évek óta jelentősen nő, és ennek a több mint egymillió fontos vagyonnak a nagy része még mozgatható, mivel ebből az alaptőke mindössze 5 ezer font, a többi, mintegy 565 millió forintnyi összeg eredménytartalékba van helyezve.

Ennek ellenére a hvg.hu szerint Habony az elmúlt években nem vett ki osztalékot a vállalkozásból, utoljára 2016-ban hívott le 100 ezer fontnyi összeget.

A Habony utolsó közvetlen magyarországi érdekeltségének számító Színes Tinták Bt. végelszámolása idén áprilisban indult meg.

(hvg.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk