Hadházy: A Kósát „átverő” nő üzleti kapcsolatban van a Kósánéval üzletelő férfival

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 14., 08:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az LMP társelnöke szerint teljes „pénzmosó hálózat” van Kósa Lajos körül.

Hadházy Ákos ma reggeli Facebook-posztjában arról ír, hogy a Kósa Lajos minisztert az 1300 milliárdos csalással állítólag „átverő” nő szoros kapcsolatban áll Fiák Istvánnal.

800 millió forintot kaphatott ajándékba Kósa Lajos anyukája a rejtélyes örököstől

Orbán minisztere tegnap még azzal védekezett, hogy nem kapott pénzt a furcsa ügyletből. 2 633 445 euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forintnyi összeg ajándékozását foglalta hiteles közjegyzői okiratba Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter és a vele furcsa ügyletbe keveredett „örökös”, írja a Magyar Nemzet.

Fiák István az az ember, akitől Kósa Lajos felesége 6 millió forintért vett meg egy legalább százmillió forintot érő céget. Fiák ráadásul közös céget birtokol a Kósát állítólag átverő Sz. Gábornéval (Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető) és Czakó Lászlóval is. Czakóról ma reggel írta meg a Magyar Nemzet, hogy szintén érintett az ügyben, és hogy Kósával közösen milliárdos svájci ügyleteik lehettek.

Hadházy szerint a pénzmosás gyanúját erősíti, hogy a céghálóban érintett Szima Gáborné is, akinek a férje a DVSC vezére, és a csapat egyik főszponzora.

Az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető negyedik tagja ugyanis egy bizonyos Orendi Mihály, aki korábban Szima tulajdonostársa volt, és korábban a Debreceni Sportcentrum Kft.-t is vezette.

Frissítés: Hadházy Ákos délután frissítette bejegyzését. Mint írja, „az, hogy Szima Gáborné érintett lenne az ügyben, egyáltalán nem biztos, mivel Orendi jóval korábban »kiszállt« az Ave Pro Kft.-ből. A Kósa körüli céghálózat rendkívül kiterjedt, és természetesen véletlenül is oda lehet sodródni”„.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 14., 08:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2018. március 14., szerda 21:28
  Illetve, majd az ELIOS-ügy is lesz ennyire kezelhetetlen, ha az Unió visszakéri a pénzt a maffiától, maffia miatt.
 2. 8
  rworse
  2018. március 14., szerda 21:25
  yoyo

  Persze, nekem is az a kérdés jutott eszembe, hogy most akkor mi lesz a Modern Városok választási propagandájával, aminek most folyamatosan mennie kell a miniszter Kósa beszédeivel, de hát az meg nem tartható, hogy minden ilyen beszédénél a botrányról kérdezik Kósát. Talán elkapja az influenza és emiatt le kell mondania a programjait? Az is ugye vereség. De az is vereség, ha csinálja, és minden eseménynél ez lesz - márpedig ugyebár kampány van, tehát esemény is bőven. Hát, nem lennék most a Habony-Művek helyében. Már azon kívül, hogy a lakájmédia persze mélyen hallgat az ügyről, egy szót sem szól arról, hogy botrány van - amint az ELIOS-ról sem, természetesen. Néha mondanak két mondatot, hogy Kósát támadják a sorosbérencek. De egy ekkora horderejű téma menthetetlenül eljut a zemberekhez is, egyéb forrásokból. Ha még nem mondtam volna, nem lennék a Habony-Művek helyében most. Ez sokkal kezelhetetlenebb botrány, mint az ELIOS-ügy.
 3. 7
  yoyo
  2018. március 14., szerda 17:04
  rworse, azt, ami pl. Kósa mai érdi sajtótájékoztatóján ment, a fidesz nem állandósíthatja. Ha Kósa ezentúl akárhol felbukkan, megszólal, az garantált blamázs lesz. Eddig is az egyik legkönnyebben leégethető főfideszes volt, de ezentúl nemcsak nyelvbotlásoktól, buta megfogalmazásoktól kell tartani, ha megszólal.
  Egy miniszter, egy nagyváros polgármestere pedig nem rejthető el minden nyilvános szereplés elől (mondjuk Rogán is eltűnt - igaz, lényegesen kevésbé vad dolgokban kompromittálódva).

  A másik, ha tényleg dokumentálható, hogy hatalmas összegű és nagy értékű ajándékozásokról kötöttek megállapodásokat, az még akkor is védhetetlen, ha végül esetleg nem került rájuk sor - ezek után fenntarthatatlan, hogy ő nem akart anyagi hasznot, hogy csak az a gond, hogy a nő szélhámos.

  Az 1300 milliárd pedig nyilvánvalóan nem valami kincses szigetről ered, hanem nagyonis konkrét tétel, ha így megy tovább, az is kiderül, milyen forrásból ered ez az éves egészségügyi költségvetéssel egyenértékű vagyon. (Olyan speklációval is találkoztam, hogy ez a magánnyugdíjpénztári vagyon nem államkötvényben lévő részével kapcsolatos machinációs próbálkozás lehetett.)
 4. 6
  rworse
  2018. március 14., szerda 16:39
  Most jött a telefonban P telefon"szám"ról egy Békemenetre buzdító felhívás. A szöveg meghallgatása után választhattam: 1-es gomb, ha nem tudok jönni, de egyetértek velük, 2-es gomb, ha megyek. Vártam, hogy lesz valami 3-as gomb is, reménykedtem, hogy nyomhatok gombot például erdőspéter tematika mentén, de vége lett az üzenetnek a 2-es gombbal.
 5. 5
  rworse
  2018. március 14., szerda 16:14
  Amit említettem az előbb, ma 16.50-kor feltett mélyelemző cikk az Origón a két napja tartó(!) Kósa-botrányról. Kiemelések tőlem.

  -.-.-.-.-.-.-.-.-

  "Egy elítélt csalóval próbálják támadni Kósa Lajost

  Kósa Lajost egy közismert csaló, Szabó Gáborné HAMISÍTVÁNYÁVAL támadja SIMICSKA LAJOS LAPJA, a Magyar Nemzet - ÉRTESÜLT az Origo.

  A nő korábban csalás miatt már büntetve volt. Az ügyben INFORMÁCIÓINK SZERINT büntetőeljárást folytat a rendőrség csalás miatt. Legalább harminc HASONLÓ iratot készített, mint amit most a Magyar Nemzet ELŐRÁNGATOTT.

  Az ORIGO INFORMÁCIÓIT az ORFK MEGERŐSÍTETTE. KÉRDÉSÜNKRE válaszul ezt írták: "Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást NEM AD"."

  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  Ma 16.50-re ennyit sikerült oknyomoznia az Origónak. És még mindig azt nyomják, hogy hamis a szerződés, amit Kósa már tegnap cáfolt, elismervén, hogy a szerződés valós!!

  Rajnai Attilák, Ferenczi Krisztinák, hol vagytok ti ehhez?! Parizer-díjat a lakájmédiának!
 6. 4
  rworse
  2018. március 14., szerda 15:57
  Érdekesek a kormánymédia arányai (is). Példaképpen az Origo. Két napja tart a nem akármilyen Kósa-botrány. Most összeszámoltam az Origo címlapjának közéleti tematikájú hasábjaiban a cikkeket.

  33 darab cikk az adott területen. Ebből:
  - 19(!!!) foglalkozik a migráncshelyzettel. Nem vicc, a mai magyar kormánymédia kétharmada migráncshelyzet - kombinálva természetesen SorosBrüsszelENSZ-tervvel. A szokásos gumicsontok: mindent elborító erőszak és bűnözés és drog, kultúra elvétele, veszélyesveszélyesveszélyeskikellvégremondaniveszélyes, sorososok migráncssimogatásai, milliók várakoznak Európa kapujában...
  - 3 foglalkozik azzal, hogy Hadházy a halálba kergette a szomszédját,
  - 1 őrült Gyurcsány
  - 1 iszlamista Vona
  - 1 a dicső Békemenettől halálra ijedtek a libsik
  - 1 antigender
  - 1 Oroszország tagadja hogy bűnös a mérgezésben
  - 5 egyéb
  - és, dobpergés, trallalasálálálá, egy cím kitér a Kósa-botrányra, de természetesen eleve a Kósa mint grállovag kontextusban

  Tehát a közéleti szövegdobozban levő 33 címlapcikkből, 5, azaz öt foglalkozik valódi témával, persze annak is egy része a kormány sikerei, de az hagyján.A címek kétharmada migráncshelyzet. Egy foglalkozik az évezred felfoghatatlan Rottenbillerével, természetesen az az egy is a szegény krahácsnyomott Kósát szerecsenmosdatandó.


 7. 3
  rworse
  2018. március 14., szerda 13:31
  Igen, a NER egyik pénzmosó hálózata, na de akkora nagyságrendben, hogy egybillió háromszázmilliárdról szerződgetnek?!?!?!
 8. 2
  rworse
  2018. március 14., szerda 13:27
  yoyo

  Attól függ, mit értesz megúszás alatt.

  A pártszavazási közvéleménykutatásokra biztosan kihat. Hogy mennyire hat ki, gondolom attól függ majd, hogy Orbán mennyire ejti a lebukott és lebukó résztvevőket, és hogy azok mennyire hajlandóak úgy elvinni a balhét, hogy hogy a főkolompos Orbán kimaradjon a leleplezésekből - na de Orbán nyakán már eleve ott van egy nagy lelepleződés, az ELIOS-ügy.
  Lesz itt még cifraság bőven a választásig. Hacsaknem betiltják a médiát. Most átkozza magát Orbán, hogy még nem sikerült mindent úgy bekebeleznie és fékentartania, mint Putyinnak - no és a szlovákiai újságírógyilkosság mögött álló ottani maffiaháló, ami Ficóig ér és amibe ugyebár a szlovák kormány belebukik. Lengyel fasizmus... Cseh elmeroggyant Zeman...
  Víg napok járnak a V4-ekre!
 9. 1
  yoyo
  2018. március 14., szerda 09:02
  Na, szerintem ezt még ebben a banánköztársaságban sem lehet megúszni.
  Ha mégis, akkor ámen.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra