Hadházy: A rendőrséget ráállították a Momentum plakátautójára

  • narancs.hu
  • 2023. október 19.

Belpol

Az ügyeletvezető utasítása szerint a járműben ülőket igazoltatni kell, az esetet pedig rádión is szükséges jelenteni. 

Szombaton akciózott egy plakátautóval a Momentum Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt. Ezek után a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője utasításként kiadta a szolgálatirányító parancsnokoknak, hogy ha felbukkan a jármű a területükön, igazoltassák a benne ülőket, és azonnal jelentsék rádión is  – írja a hvg.hu.

Az ügyeletvezető a leveléhez csatolta a plakátautóról készült képeket is. A levelet Hadházy Ákos tette közzé a Facebook-oldalán. A képviselő elmondta, a levelet szombaton 16.42-kor küldték ki.

Hadházy október 19-én, csütörtökön elment a székesfehérvári rendőrkapitányságra, hogy mint országgyűlési képviselő tájékoztatást kérjen a birtokába jutott levélről. A képviselő erről egy rövid videóban számolt be a Facebookon. Szerint ez az utóbbi évek egyik legsúlyosabb rendőri túlkapása. Azt mondta:

Szabó Vendel ezredes korrekten fogadta, és arról tájékoztatta, hogy ki fogják vizsgálni az ügyet.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese szerint ezzel próbálják őket megfélemlíteni. A Momentum még szeptemberben kezdett országos tájékoztató plakátkampányba, hogy felhívja a figyelmet a kormány megszorításaira és arra, hogy a Fidesz-kormány felelős a magas inflációért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.