Hadházy Ákosék nem adják fel: este újra visszamennek az MTVA épületébe

  • narancs.hu
  • 2018. december 17.

Belpol

Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! – írja a képviselő.

Miután erőszakkal dobták ki Hadházy Ákost az MTVA épületéből, a független képviselő eseményt hirdetett a Facebookon Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! címmel.

Erőszakkal, földön vonszolva dobták ki Szél Bernadettet és Hadházy Ákost az MTVA-ból

Hadházyt földre is vitték és lökdösték a biztonsági őrök. Továbbra sem engedte a köztévé az épületben tartózkodó ellenzéki képviselőknek, hogy beolvassák követeléseiket, sőt Hadházy Ákost és Szél Bernadettet erőszakkal dobták ki a biztonsági őrök az épületből. Hadházyt előbb az épületben vitték földre, majd az épületen kívülre lökdösték, ahol elesett, és egy kint tarzókodó rendőr sietett a segítségére.

Egyelőre nem tudni a részleteket, de alighanem Hadházyék megpróbálnak ismét bemenni a tévé épületébe, ahol jelenleg körülbelül tucatnyi ellenzéki képviselő tartózkodik.

Közben este hat órára újabb tüntetést hirdettek az MTVA épülete elé.

Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon!

null

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?