Ehhez nem kell az USA-ba repülni: Hadházy megmondta, mi a baja Vajna Tímea cicájának

  • narancs.hu
  • 2018. október 29.

Belpol

A macska mellett a közpénzért is aggódik.

„Nem tudom megállni, hogy állatorvosként és képviselőként ne kommentáljam ennek a hölgynek az egészen elképesztő történetét” – írta ki ma Hadházy a közösségi oldalán, reagálva Vajna Timi azon posztjára, amelyben azt adta hírül a nagyközönségnek, hogy beteg cicáját utaztatja éppen magánrepülőn egy amerikai kezelésre.

A macskát vesegondjai miatt kell kezelni, Hadházy pedig, aki politikai pályája előtt állatorvosként dolgozott, sajnos nem látja valószínűnek, hogy megérheti a magánrepülőút:

„De állatorvosként nem tudom elképzelni, hogy ez a macska Amerikában olyan kezelést kaphatott volna, amit a magyar kollégák ne tudtak volna neki megadni. Az USA-ban sok esetben – a jobb anyagi lehetőségek miatt – valóban több mindent meg tudnak tenni a kedvencekért. Ebben az esetben viszont sajnos minden jel szerint (krónikus) veseelégtelenségről van szó, ahol egyszerűen nincs olyan gyógymód, amit ott megtehetnek, nálunk viszont nem. Az ún. peritoneális dialízis szóba jöhet, ami átmenetileg, néhány napig-hétig javíthat az állat állapotán, gyógyulást és tartós javulást azonban biztosan nem hoz. Ráadásul elméletileg ez az eljárás itthon is elérhető, más kérdés, hogy a módszert éppen annak korlátai miatt, nem szoktuk alkalmazni.”

A szakszerű elemzés mellett azonban azt is felhozza, hogy talán a legnagyobb baj mégis az, hogy ez a kis kedvencért való mindent megtevés mégiscsak közpénzből történik:

„Az amerikai állatorvosi vizithez a cica sok-sok milliós magánrepülését a magyar adófizetők fizetik. Közben a gazdi férje az országot kifosztó Fidesz-kormány fennmaradásának egyik legfőbb támasza.”


Figyelmébe ajánljuk