Hadházy: Hűtőtáskával kellett készülniük a háziorvosoknak a Moderna-vakcina átvételére

  • narancs.hu
  • 2021. február 15.

Belpol

Jégakkura is szükség volt, hogy ne szakadjon meg a hűtési lánc.

Újabb, a koronavírus elleni vakcinákról, az oltási mechanizmust érintő információt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő ezúttal egy levelet tett közzé, amelyben a Pest Megyei Kormányhivatal a háziorvosokat arról tájékoztatta, hogyan vehetik át a számukra kiutalt – a 89 évesnél idősebb pácienseiknek szánt – Moderna-vakcinát.

Az amerikai gyógyszergyártó oltóanyagát február elején kezdték kiosztani a háziorvosoknak, az első ampullához a levél címzettjei február 2-án és 3-án juthattak hozzá. Az üzenetből kiderül, hogy a vakcinát az érintett orvosoknak személyesen kellett átvenniük a kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztályán. "Hűtőtáskát jégakkuval szíveskedjen magával hozni az oltóanyag megfelelő tárolása és szállítása végett" – írták a levélben, melyben arra emlékeztettek, hogy a Moderna-vakcina a felolvasztásától számított 30 napig 2-8 Celsius-fokon tárolható, az ampulla felnyitását követően azonban 6 órán belül fel kell használni.

„A kormány még annyit sem tud megszervezni, hogy mondjuk a kormányhivatal sofőrje egy arra alkalmas hűtőkocsival kihordja a vakcinákat. Vagy ne adj' isten a tábornok visszavonhatna néhány katonát a kórházak portáiról és ők is kivihetnék az ampullákat” – jegyezte meg Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos.

(Facebook/Hadházy Ákos)

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.