Hadházy kiderítette, honnan volt pénz a Puskás Stadion kétperces imázsfilmjére

  • narancs.hu
  • 2019. november 15.

Belpol

Amiben Orbán Viktor a Várból egyenesen a stadionba rúgja a labdát.

"A mai nap, úgy látszik, az új Puskás Stadionról fog szólni. Talán mindenki látta már a miniszterelnök oldalára feltöltött imázsvideót, amelyben maga Orbán rúgja be a labdát az új arénába. Van, akinek tetszik, van, akinek nem, de az biztos, hogy nem volt ingyen" - írja Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

Ha valaki még nem látta a videót, itt nézheti meg.

Bravúros passz a Puskás Stadion imázsfilmjében: Orbán labdája a Várból egészen a stadionig száguld

Focizik az egész ország a fókától Orbán Viktorig. Hálószaggató imázsfilmmel kezdte a mai napot a miniszterelnök: Orbán Viktor a Facebbok-oldalán osztotta meg a Puskás Stadion mai avatómeccse előtt az alig kétperces videót, amihez csupán annyi megjegyzést fűzött, hogy "Hajrá, magyarok!"

Hadházy kikutatta, vajon mennyibe kerülhetett az imázsvideó elkészítése és ki állhat mögötte. Nem meglepő módon egy NER-hez közeli vállalkozóról van szó.

"Tavaly már elkölthettek 60 milliót erre a célra a kormánykedvenc Balásy Gyula cégei, de ezt megfejelték 2021-ig még 700 millióval (a Déli Városkapu népszerűsítése is benne van, ami az atlétikai stadiont és a kapcsolódó beruházásokat jelenti)! Így működik a propaganda: állami pénzből népszerűsítik az adófizetők 200 milliárd forintjából épült, de a kormányfő legközelebbi barátainak zsebét gazdagító monstrumot."

A 24.hu megjegyzi, Balásy Gyula cégeinek, a New Land Media Kft.-nek és a Lounge Design Kft.-nek januárban és áprilisban összesen 20, júliusban  csaknem 2, szeptemberben pedig 3,5 milliárd forintos megbízást adott kommunikációs feladatokra a Rogán Antal alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH). Novemberben pedig egy újabb, 2,9 milliárd forintos megbízást nyertek el.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.