Hamburgert neveztek el a kölcseys kémiatanárról

  • narancs.hu
  • 2022. október 2.

Belpol

Egy vendéglátóhely is az elbocsátott pedagógusok mellé állt.

A matematika-kémia szakos Palya Tamás és a francia szakos Törley Katalint is elbocsátották pénteken több kollégájukkal együtt a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, arra hivatkozva, hogy korábban részt vettek a polgári engedetlenségi akciókban. Az RTL-nek  nyilatkozva mindketten megerősítették, bírósághoz fordulnak a tankerület döntése miatt.

Palya Tamás pénteken a közösségi oldalon osztotta meg, hogyan lett az iskola pedagógusa, és azt is, tanítványai hogyan fogadták az elbocsátás hírét. 

Palya Tamás a hatodik órája előtt tudta meg, hogy elküldik. Nagyon rosszul érintette, ami történt, de mint mondta, úgy érezte, megtette, amit tudott, annak érdekében, hogy változzon az oktatásügy helyzete Magyarországon.  Írására két nap alatt több mint huszonnégyezren reagáltak, és tizenhatezren osztották meg. 

Az RTL Híradó a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetére hivatkozva szombaton azt közölte, az utóbbi 24 órában megugrott azoknak a pedagógusoknak a száma, akik a jövő hétre szervezett országos sztrájkra jelentkeztek.

Egy budapesti vendéglátóhely az elbocsátott kölcseys kémiatanárról elnevezett hamburgerrel nyilvánította ki szolidaritását az érintettekkel:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk