Hamis tanút ítéltek el a Czeglédy-ügyben - hozta nyilvánosságra a politikus

  • Kupi Györgyi
  • 2021. május 3.

Belpol

Hat hónap szabadságvesztésre - két évre felfüggesztve - ítélt a Szegedi Járásbíróság egy, a Czeglédy-ügyben a politikus ellen hamisan tanúskodó férfit.

Mindezt a képviselő közölte Facebook-oldalán hétfőn. 

Czeglédy Csaba (akkor még az MSZP szombathelyi politikusa) önkormányzati képviselő nagyértékű költségvetési csalás elkövetésének gyanújával 2017 júniusában került előzetes letartóztatásba. Pár nappal azelőtt, hogy a bíróságnak döntenie kellett volna Czeglédy fogva tartásának meghosszabbításáról – 2018. augusztus végén –, egy dr. H. Tamás nevű férfi a szegedi NAV nyomozóirodájában arról számolt be, hogy a szombathelyi politikus a Szegedi Csillag börtönből mobiltelefonon kapcsolatot tart „bűntársaival”, kivételeztek vele a bv-intézet munkatársai. A nyomozási bíró ez alapján az eljárás befolyásolása miatt három hónappal meghosszabbította az előzetes letartóztatást, Czeglédy fegyelmit kapott, az ügyészség pedig több bv-dolgozó ellen eljárást indított – olvasni a politikus bejegyzésében.

H. Tamást viszont Czeglédy jelentette fel, és a többszörösen büntetett előéletű, és jelenleg is a szegedi börtönben ülő férfit a Szegedi Járásbíróság január 21-én hat hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte hamis vád vétsége miatt.

Czeglédy hozzátette, hogy a dr. H. Tamás elleni büntetőeljárás folyamatáról őt az ügyészség nem tájékoztatta, a büntetővégzés is csak most, véletlenül jutott el hozzá. Azt is megjegyezte, hogy „dr. H. Tamást csőbe húzták az egyelőre ismeretlen felbujtók, és el is vitették vele a balhét. (…) Akik dr. H. Tamást annak érdekében felhasználták, hogy engem még három hónapig fogságban tartsanak, sötét idők módszereit porolták le: a hamis tanúzás a koncepciós perek kedvenc módszere” – írta a ma már DK-s politikus, aki ellen a mai napig nem született vádemelés a róla elnevezett, négy éve húzódó ügyben.

Figyelmébe ajánljuk