"Hány hülye van még?" – mondta a bekapcsolva maradt mikrofonjába a magyar EU-biztos

  • narancs.hu
  • 2023. február 15.

Belpol

Várhelyi Olivér az őt faggató EP-képviselőket hülyézte le. 

A szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős magyar uniós biztost, Várhelyi Olivért kedden az Európai Parlamentben vonták kérdőre, miután az EP külügyi bizottsága szerint szándékosan törekszik arra, hogy megkerülje és csorbítsa az EU-hoz csatlakozó országok demokratikus és jogállamisági reformjainak központi jelentőségét. 

Várhelyi kedden a hvg.hu beszámolója szerint főleg a balkáni bővítési kérdésekről faggatták és arról, hogy miért nem határolódik el erőteljesebben a boszniai szerb vezető, Milorad Dodik szakadár törekvéseivel szemben, illetve hogy miért olyan elnéző a szerbiai antidemokratikus folyamatokkal szemben.

Várhelyi az EP-képviselők kérdéseire diplomatikus válaszokat adott, a DK azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a biztosnak egy ponton bekapcsolva maradt a mikrofonja, ezért tisztán hallani lehetett, ahogy az egyik felszólalása után azt mondta a többi EP-képviselőre utalva magyarul:

„hány hülye van még?”

A DK szerint ez példátlan és teljesen idegen az Európai Parlament működésétől, Európában ugyanis nem szokás lehülyézni azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet, ezért a párt Várhelyi Olivér azonnali lemondását követeli. Ha pedig nem hajlandó magától lemondani, akkor elvárják az Európai Bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől, hogy azonnal rúgja ki. 

Az esetről persze felvétel iis van, Rónai Sándor DK-s EP-képviselő ebben a videóban mutatta meg: 

Várhelyi Olivér uniós biztosi működéséről itt írtunk korábban bővebben: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk