Hárommilliárdnál is többet költhet az atlétikai vb kampányára a Németh Balázs vezette cég

  • narancs.hu
  • 2023. május 18.

Belpol

A pénz jelenős része a NER kedvenc médiavállalkozójánál landol.

Több milliárd forint értékben költhet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság népszerűsítésére pr-jára az egykori köztévés bemondó, Németh Balázs vezette Budapest 2023 Nonprofit Zrt. – írja a Magyar Hang a cég honlapján elérhető szerződéslista alapján. A munkákat ráadásul szinte minden esetben a NER-közeli Balásy Gyula érdekeltségében álló médiacégek kapták meg.

A szerződéslista szerint a „Koplex [sic!] kommunikációs szerződés 1. ütem” című megállapodás keretében 2,1 milliárd forintot, a „Sportágnépszerűsítési feladatok” nevet viselő keretszerződés esetében pedig 1,14 milliárd forintot fizet a Zrt. a mindkét feladatot elnyerő, közvetett módon Balásyhoz tartozó Lounge Event Kft. és Visual Europe Zrt. számára. 

A rendezvény logójának és arculatának megtervezése a 3,24 milliárdos szerződésekbe már nem fért bele, ezért a logó és arculat elkészítésére további nettó 16,1 millió forintra, egy kisfilmre pedig 17,5 millió forintra szerződtek további két Balásy-cégel (New Land Media Kft és Lounge Design Kft). A rendezvénytervezési feladatot a Lounge Event Kft., a Visual Europe Zrt., valamint a Nemzeti Kommunikációs Hivatal közösen vállalta további 68 millió forintért. 

A lap a szerződésekkel kapcsolatban emlékeztetetett, a kommunikációs szerződés első ütemének említése felveti, hogy létezhet egy második ütem is, ennek nyomát azonban egyelőre nem találni a cég oldalán. Továbbá az sem egyértelmű, hogy a „rövidfilm” definíció az atlétikai vb hivatalos bemutatófilmjére, vagy az atlétikai világbajnokság Youhuu nevű kabalajuhról szóló rajzfilmre vonatkozik.

(Címlapképünkön: Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. május 11-én.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk