Embercsempészet a vád a Bundás Taxi ellen

Hasra kellett feküdni

Belpol

Három év alatt mintegy ötszáz mentett kutyát, macskát, sündisznót, madarat utaztatott szabadidejében, üzemanyagáron egy budapesti taxis. Aztán a rendőrök megállították öt szírrel a kocsijában. Embercsempészettel vádolják, ő ártatlannak vallja magát. Ha bűnösnek találják, hét év börtön is várhat rá.

„Hozzám került két mentett cica, Máté és Márk. A Facebookon próbáltam otthont találni nekik. Állatszerető ismerősök osztották meg a gazdikereső posztomat mindenfelé, csoportokban” – mondja a Magyar Narancsnak az oroszlányi Mezei M. Katalin. „Domaszékről, Szeged mellől jelentkezett egy rokonszenves hölgy. Ilyenkor mindig nagy kérdés, hogyan jutnak el az állatok az új gazdájukhoz. Próbálkoztunk telekocsival, de olyan ajánlatot adott egy ember, hogy ülve kellett elolvasni. A Bundás Taxit, Róbertet állatmentő ismerősök ajánlották. Írtam neki. Néhány napon belül vállalni tudta a fuvart, és nagyon korrekt ajánlatot adott.”

Rubos Róbert a megadott időben, reggel 6-ra odaért, Katalin kivitte neki a cicákat, a taxis megsimogatta, áttette őket az ő hordozójába, és azt mondta, 9 körül Domaszékre ér velük. Így is lett. Az ötszáz kilométeres utat 14 ezer forintért vállalta.

Ez 2021 szeptemberében történt.

Tavaly karácsony előtt Mezei M. Katalin idéző végzést kapott a Szekszárdi Járásbíróságtól, hogy egy embercsempészés miatt indított büntetőügyben jelenjen meg tanúként 2023. január 24-én a szekszárdi bíróságon. Hozza el az ügyre vonatkozó iratait, a bizonyításnál felhasználható egyéb feljegyzéseit vagy tárgyait.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk