A MÁV tanácsa: Aki nem éri el a nemzetközi csatlakozást, éjszakázzon a váróteremben

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 30.

Belpol

A csehországi Břeclav állomáson.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, október 2. és 26. között nem jár a Railjet Budapest és München között, ebben az időszakban a magyar fővárosból induló szerelvények végállomása Bécs, így a német városba csak átszállással lehet majd eljutni. Pénteken azonban az is kiderült, hogy mivel október 1. és 13., valamint október 25. és december 1. között Csehországban pályafelújítást végeznek, a Metropol EuroNight (EN 476) és a Metropolitan EuroCity (EC 270) vonatok is csak Břeclavig közlekednek.

A MÁV ezt bejelentő közleményében viszont van egy furcsaság is. Azoknak ugyanis, akik önhibájukon kívül késik le a Berlinbe vagy Varsóba tartó csatlakozást, a MÁV azt javasolja, hogy éjszakázzanak Břeclav állomásának a váróteremében – szúrta ki a hvg.hu. A vasúttársaság közleményében szó szerint ez olvasható:

„Akik a Berlinbe vagy Varsóba közlekedő kocsicsoport valamelyikébe váltottak jegyet, de a kocsit továbbító vonatot nem érik el, Břeclav állomáson a váróteremben várakozhatnak, másnap reggelig.”

Vitézy Dávid a Mávinform Facebook-oldalán egy kommentben reagált a mondatra. „Sok tízezer forintba kerül egy fülke ezeken az éjszakai vonatokon, melyek Budapestet a német és a lengyel fővárossal kötik össze, én is használtam mindkettőt az elmúlt hónapokban. Tényleg az a MÁV hivatalos mondása az utasainak, hogy aludjanak a padon a breclavi állomáson? Ezt nem akarnám elhinni, ha nem olvasnám leírva” – írta a volt közlekedési államtitkár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.