Hiába tartóztatták le féléve Schadl Györgyöt, ma is ő a végrehajtói kar elnöke

  • narancs.hu
  • 2022. május 17.

Belpol

Bezzeg a nemrég kinevezett végrehajtóknak azt mondták: "a helyes útról való letérés esetében zéró toleranciát fogunk alkalmazni."

"Magas szakmai szempontrendszer alapján kiválasztott 35 új végrehajtó került kinevezésre a múlt héten. A további szakmai lépésekről időben fogjuk tájékoztatni a közvéleményt"- ezt közölte a Népszavával a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) arra a kérdésre, hogy mikor lesz új elnöke a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak (MBVK).

A lap azért kereste meg a végrehajtói kart felügyelő hatóságot, mert az MBVK-nak hivatalosan továbbra is az a Schadl György az elnöke, akinek a napokban hosszabbították meg augusztusig a letartóztatását súlyos, korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt. A lap már többször kereste az MBVK-t is azzal, hogy mikor és miként lesz tisztújítás a szervezetnél, de eddig nem adtak választ.

Ligeti Miklós a Transparency International (TI) jogi igazgatója a lapnak azt mondta, hogy ilyen esetben Schadl Györgytől elvárható lenne, hogy az ellene folyó büntetőeljárás idejére legalább függessze fel elnökségét.

Mint írják, miközben az végrehajtói kar elnöke fél éve letartóztatásban van, a nemrégiben kinevezett új végrehajtókkal azt közölték:

A helyes útról való letérés esetében zéró toleranciát fogunk alkalmazni.

Az SZTFH nemrég kiadott sajtóközleménye világossá tette azt is, hogy az eljárások során alapvetően három szempontot kíván érvényesíteni: "legyen jogszerű, szakszerű és empatikus."

A Schadl-üggyel kapcsolatos cikkeinket itt gyűjtöttük össze.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk