Hídon grillezést tart a Kutyapárt a katás tüntetések harmadik napján

  • narancs.hu
  • 2022. július 14.

Belpol

Piknikhangulatú hídfoglalást tart a Kutyapárt az Erzsébet hídon, este 7 órára teljes szélességben befoglalták a hidat és megkezdték a grillezést. A rendezvényen megjelent és felszólalt Márki-Zay Péter is. 

Harmadik napja tartanak a tüntetések Budapesten a kata szabályainak módosítása miatt: kedden, a törvényjavaslat parlamenti elfogadásának napján a tüntetők spontán módon kilenc órán át blokkolták a Margit hidat, néhány óráig pedig az Erzsébet híd forgalmát is lassították; szerdán pedig a Momentum Kossuth térre szervezett demonstrációja után éjfél utánig kergetőztek a városban vonuló tüntetők a rendőrökkel

Csütörtökre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szervezett demonstrációt az Erzsébet hídra "hídfoglaló túlórázás" néven közös grillezést is ígérve. Valószínűleg azért pont ide, mert szerda éjjel erről a hídról vitték el a rendőrök a párt két társelnökét, Kovács Gergőt és Döme Zsuzsanna Suzit, Ferencváros alpolgármesterét azért, mert az úttesten tartózkodtak. 

Az este fél 6-ra meghirdetett demonstráción a híd pesti hídfőjéhez közel egy színpadot és több sörpadot is felállítottak.

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

Hídfoglalásról azonban ekkor még nem volt szó, Döme Zsuzsanna arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy fokozatosan zárják majd le a sávokat, és ahogy nő a tömeg, úgy zárják le a híd egyre nagyobb részeit. 

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

Végül este 7 órára a híd összes sávját elfoglalták a demonstrálók és lezárták a hidat, ezután bulihangulatban megkezdődött a grillezés. 

 
 
Fotó: Palágyi Barbara
 

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

A hídon megjelent Márki-Zay Péter, az ellenzék legutóbbi miniszterelnök-jelöltje is, akit felhívtak a színpadra is, ahol egy rövid beszédet mondott. Márki-Zay arról beszélt, hogy reméli, hogy most azok, akik a Fideszre szavaztak, szintén megértették, hogy a Fidesznek egyetlen szavát sem szabad elhinni. "A Fidesz nem csak lop, hazudik is" – fogalmazott, majd hozzátette, bár Gyurcsány és Orbán is azt gondolja, hogy az emberek majd megunják és hazamennek, de ha nem unják meg és nem mennek haza, akkor majd megfutamodik a hatalom.

Végül ő is szombat 17 órára a Jászai Mari térre hívta a tüntetőket, mint a Kutyapárt is. "Hajrá Kutyapárt" – zárta szavait. 

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

Márki-Zay után Kovács Gergő is felszólalt, aki azt mondta, jó lett voln, ha a választások előtt Márki-Zay nem azért kampányol, hogy senki ne szavazzon a Kutyapártra, hanem a Jobbikra meg az MSZP-re. Hozzátette, a következő egy hétben is azt akarják csinálni, mint ma. "Gyertek el holnap és holnapután is" – mondta. 

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

A tüntetés során a grillezés és chillezés közben egyszer csak igazoltatni kezdték a rendőrök az aszfaltra firkálókat, amiért rajzoltak, illetve üzenetet írtak az Erzsébet hídra.  Egy tüntetőnek úgy tudni, a táskáját is átvizsgálták, grafitiző eszközöket és drogot kerestek nála. Valakitől az igazoltatott azt a tájékoztatást kapta, hogy az MKKP oldalán kell jelentkeznie azoknak, akiket firkálás miatt igazoltattak, mert össze fogják dobni a javukra a büntetés összegét. Az ügyben Kovács Gergely is tájékozódott a rendőröktől.

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

Este 9 óra körül felmerült, hogy változtassanak helyszínt a tüntetők, vonuljanak az Astoriára, de erre nem különösebben volt fogadókészség. Így hát folytatódott a kellemes piknik hangulat az Erzsébet hídon. Volt, aki azt hangoztatta, reggelig akarnak maradni.

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk