HM: Vannak kimenekítési tervek a magyar állampolgároknak Ukrajnából

  • narancs.hu
  • 2022. február 14.

Belpol

Ha szükséges, más nemzetek állampolgárainak kijutását is tudják segíteni – közölték. 

"A Honvédelmi Minisztérium rendelkezik kimenekítési tervvel, amellyel segíteni tudjuk a magyar állampolgárok és szükség esetén más nemzetek állampolgárainak kijutását Ukrajnából" – válaszolta a Honvédelmi Minisztérium a hvg.hu-nak arra a kérdésre, hogy fel vannak-e készülve menekültek fogadására egy ukrajnai háború esetén. 

Szombati évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Magyarország a békéért dolgozik, "de a kijelölt állami szervek megkezdték a felkészülést, rendelkeznek akciótervvel".

A Honvédelmi Minisztérium válaszában azt írta, a Külgazdasági és Külügyminisztérium folyamatosan közösen értékelik az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatos biztonsági kérdéseket, de a terv részleteiről nem osztott meg további információt. A lap ugyanakkor jelezte, hogy van rá esély, hogy ha lezárják az ukrán légteret, akkor az ukrán állampolgárokkal párhuzamosan más országok polgárait is Magyarországon keresztül fogják kimenekíteni. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk