Hódmezővásárhely elfogadja Lázár János ajánlatát

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Belpol

MZP azt mondja: Deal.

„Debreceni sajtótájékoztatóján Lázár János előbb Budapestnek tett, majd kérdésre válaszolva azt minden városra kiterjesztett ajánlatát Hódmezővásárhely elfogadja: a vármegye- és országbérletek érvényesek lesznek a vásárhelyi helyi közlekedésben, cserében (sic!) a vásárhelyi bérletet (városkártyát) elfogadják a távolsági járatokon. Deal! Várjuk a megállapodás aláírását” – közölte Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester.

Lázár ugyanis kedden egy olyan tervről nyilatkozott, aminek értelmében március 1-jén nagyszabású bérletreform lép életbe a magyarországi tömegközlekedésben. Megszüntetnének minden tömegközlekedési bérletet az országbérlet és a megyebérlet kivételével, mellette pedig bevezetik a megyei és országos napijegyeket. Emellett azt az ajánlatot is tette, hogy az állami szolgáltatók (vagyis a MÁV és a Volánbusz) elfogadják majd a BKK-bérletet, ha Budapest elfogadja a vármegye- és országbérletet a budapesti járatokon. (Arról külön nem beszélt, hogy ugyanez a vidéki városokban is működne-e, MZP ezt azonban készpénznek vette.)

Erről a bejelentésről Karácsony Gergely például azt mondta: jó az irány, a részleteken múlik a megállapodás.

Lázár átgondolatlan, politikailag motivált közlekedési reformjáról publicisztikánkban értekeztünk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.