25 millióért lapátoltak el egy futballpályányi területet, a rendőrség szerint nem lehet megállapítani a túlárazottságot

  • narancs.hu
  • 2019. november 27.

Belpol

Már, hogy is lehetne?

Feljelentést tett Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, mert az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyik háttérintézménye, a Türr István Képző és Kutató Intézet 2013-ban és 2015-ben olyan vállalkozót talált, aki eltakarítja a havat a telephelyeinek udvaráról és parkolójából.

Az első évben 25 millió 600 ezer forintott fizetek ki, két évvel később pedig újabb 25 millió forinttal gazdagodott a Lightboard Outdoor Kft., ami telephelyek hó- és sikosságmentesítéséért felelt: egy futballpálányi területet tisztítottak meg a hótól és sóztak le a cég munkatársai – írja a 444.hu.

Tehát meglehetősen túlárazott volt az üzlet. A rendőrök négy évig nyomoztak, majd azt válaszolták: ezt nem lehet megállapítani. Ugyanis szerintük a hó- és sikosságmentesítési szolgáltatás szabadpiaci árainak pontos megállapítása nem lehetséges.

„Tekintettel arra, hogy a témafelelős feladata volt a közbeszerzés előkészítése és így a becsült összeg meghatározása is, (…) a mindenkori főigazgató tudattartalma nem feltétlenül fogta át az adott területre előirányzott összeg nagyságának megalapozottságát” – fogalmaz a rendőrség.

Figyelmébe ajánljuk