Honvédelmi Minisztérium: Ukrán katonai egészségügyi szakembereket képez ki a honvédség

  • narancs.hu
  • 2023. március 7.

Belpol

Reagáltak a szlovák védelmi miniszter kijelentésére. 

„Magyarország története legnagyobb humanitárius akciója keretében segíti a bajbajutottakat és a segítségre szorultakat, ennek jegyében segítettünk sebesült ukrán katonák kórházi ellátásában, a Magyar Honvédség pedig szintén humanitárius célból vesz részt ukrán katonai egészségügyi szakemberek kiképzésében is” – írta a 444.hu megkeresésére a tárca, miután a szlovák védelmi miniszter azt mondta: Magyarországon is képeznek ki ukrán katonákat.

A minisztérium szerint „Magyarország álláspontja nem változott”, nem támogatnak olyan lépést, „ami a háború eszkalációjához vezet – ezért nem küldünk sem fegyvert, sem katonákat Ukrajnába”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk