Schadl sofőrje árverésen szerzett meg egy házat, a 40,5 milliós ingatlanért 24,5 milliót fizetett

  • narancs.hu
  • 2023. március 7.

Belpol

Nagyot szakított az üzleten, amiből visszaosztott Schadl Györgynek. 

A valós piaci árnál olcsóbban, 40,5 millió forint helyett 24,5 millió forintért vásárolt meg egy érdi ingatlant Schadl György sofőrje – írja az rtl.hu

A sőfőr vallomása szerint az ingatlant „nem kizárhatóan” Schadl ajánlotta a figyelmébe. Az volt a feladata, hogy megvásárolja a követeléskezelőtől a banki tartozásokat, amelyekr erre az ingatlanra vonatkoztak, illetve hogy befizessen egy összeget annak érdekében, hogy részt vehessen az árverésen. 

Az rtl.hu-hoz eljutott vallomása szerint ezért 24,5 millió forintot fizetett a két tételért, a pénzt pedig Schadl Györgytől kapta kölcsön. (A törvény egyébként tiltja, hogy a végrehajtói iroda alkalmazottja részt vegyen árverésen). A sofőr 2021 elején nyert a 40,5 millió forintos ajánlatával, de a vételárba beleszámították a 24,5 millió forintot, és a megvásárolt hitel kamatait, így 16 millió forinttal kevesebbért jutott az ingatlanhoz. 

A sofőr nem tartotta meg a házat: 1,5 milliót kapott az ingatlan renoválására Schadl Györgytől, majd 41,5 millióért értékesítette. Így tehát 15,5 millió forintot keresett az ügyleten, amiből 8,9 milliót vissza osztott Schadl Györgynek. 

A sofőrt az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügyében, a Völner-Schadl ügyben azzal vádolnak, hogy ő vitte a korrupt pénzeket a végrehajtóknak.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk