Hunvald Györgyöt indítja az MSZP Erzsébetvárosban

  • narancs.hu
  • 2019. február 3.

Belpol

Nyakó István, a párt sajtófőnöke cáfolta az értesüléseket.

Hunvald Györgyöt indítja az MSZP Erzsébetvárosban az önkormányzati választásokon - derül ki Gulyás Márton hetiWTF című vlogjából, amit a Mérce szúrt ki.

6:30 körül látható, hogy Gulyás a főpolgármester-jelölti előválasztás miatt elmegy leadni a voksát az MSZP VII. kerületi pártirodájába. Miután ez megtörtént az aktivista beszélni kezdett a munkatársakkal:

  • És ki lesz akkor a polgármesterjelölt?
  • Ősszel? Gyuri.
  • Igen? Hunvald György?
  • Indul, igen.

 

Ezután az is szóba kerül, hogy a VII. kerületi MSZP egységesen Hunvald György mögött áll. A politikus 1998-ban lett az MSZP kerületi elnöke, amiről csak 2014-ben mondott le, de 2016-ban újraválasztották. Ezzel egy időben Erzsébetváros alpolgármestere, később 2002-től 2010-ig polgármestere volt. Gyanús ingatlanügyek és zuglói tanácsadói megbízásai miatt bíróság elé került, de felmentették, kisebb ügyekben viszont jogerősen bűnösnek találták, erről itt olvashat bővebben:

Hunvald György pályaképe - Polgármesterkedések

Három hete előzetes letartóztatásban van Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere. A kerületben közszeretetnek örvend, működéséhez azonban kétséges ingatlanügyek sorozata társult. Hogyan működött a kerület? Honnan jött Hunvald György? Somlyódy Nóra Három hete előzetes letartóztatásban van Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere. A kerületben közszeretetnek örvend, működéséhez azonban kétséges ingatlanügyek sorozata társult. Hogyan működött a kerület?

Frissités:

Cikkünk megjelenése után a hvg.hu-nak Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke azt nyilatkozta, nem igazak a hírek, hogy Hunvaldot indítanák, hiszen minden kerületben közös jelölt lesz, és az ő kilétük még nem biztos. A portál más MSZP-s és Párbeszédes forrásai azt mondták, hogy másban gondolkodnak. A 444.hu megkereste a kerületi párt szervezetet, Hunvald csak annyit üzent az egyik munkatársán keresztül, hogy a „kérdés nem aktuális.”

Figyelmébe ajánljuk