Aláírásgyűjtésbe fog a Jobbik, hogy visszavonják a „rabszolgatörvényt”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. február 3.

Belpol

Pár napja még a párt megszűnéséről lehetett olvasni, ma már országos kampányba kezdenek.

Országos aláírásgyűjtési akcióba kezdett a Jobbik a munka törvénykönyve módosításának visszavonása érdekében, a kezdeményezéssel akarják felerősíteni a magyar nemzet hangját, hiszen a "túlóratörvénnyel" a magyar társadalom, azon belül a Fidesz szavazók jelentős többsége sem ért egyet - mondta a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Z. Kárpát Dániel kiemelte, az olyan akciókat, mint az aláírásgyűjtés és népszavazási kezdeményezés, nem szabad lebecsülni, hiszen ilyen eszközökkel tudta a Fidesz-KDNP megroppantani a balliberálisnak mondott kormányokat. Most a Jobbik előtt is hasonló út áll - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szólt arról is, hogy a Jobbik a Kúriához fordult, miután a Nemzeti Választási Iroda elutasította a párt népszavazási kezdeményezését, amelyet szintén a munka törvénykönyve módosításának visszavonása érdekében nyújtott be.

Közlése szerint az aláírásgyűjtési akciót egy olyan időszakban hirdette meg a párt, amikor a Jobbik fennállása a tét, miután a napokban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Fidesz "boszorkánykonyháiban" olyan döntések születtek, amelyek "deklarált módon" megpróbálják ellehetetleníteni Magyarország legerősebb ellenzéki erejét.

Arra a kérdésre, hogyan kívánja visszafizetni a Jobbik a rá kiszabott több száz millió forintos bírságot, a párt alelnöke kifejtette, a Fidesz és az ÁSZ is tudja, hogy olyan mértékű indokolatlan bírságot vetettek ki a Jobbikra, amelyet a párt nem tud kifizetni.

Z. Kárpát Dániel ugyanakkor hangsúlyozta, a Jobbik önmagától nem teszi le a fegyvert, hiszen "Magyarország utolsó reménye, a demokrácia utolsó védőbástyája". Elmondta, hogy a Jobbik pénz hiányában utcai fórumokon, az aláírásgyűjtő standok mellett fog kampányolni, éppen ezért az aláírásgyűjtési akció sikeressége is a párt saját tagságának mozgósításán múlik.

Újabb 270 millióra bünteti a Jobbikot az ÁSZ, a párt a saját megszűnéséről tárgyal

A korábbi 660 milliós bírsággal együtt nem tudnak fizetni. Rendkívüli kongresszust hív össze a Jobbik, miután az Állami Számvevőszék újabb 270 millió forintos büntetéssel sújtotta a pártot - írja a Magyar Hang . Az ÁSZ a Jobbik kampányelszámolásának ellenőrzése során azt állapította meg, hogy 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadtak el.

Neked ajánljuk