Így spórol a szekszárdi polgármester: megfelezte a béreket, csak a sajátját nem

  • narancs.hu
  • 2021. március 11.

Belpol

Így harcol a vírushelyzettel Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere.

A rendkívüli helyzetre vonatkozó döntési joggal felruházva  Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere megfelezte a városi képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját, de saját "milliós fizetéséből és helyettesének sok százezres juttatásából egy fillért nem vont el a nemes célokra" - írja a Blikk.

„Miután Bomba Gábor és Illés Tamás ÉSZ-es (Éljen Szekszárd!) képviselők többször hangsúlyozták, hogy a veszélyhelyzetben meg kell fogni a pénzt, arról hoztam döntést, hogy az önkormányzati képviselők, bizottsági tagok és bizottsági elnökök tiszteletdíját 50%-kal csökkentem. Az így felszabaduló pénzt a koronavírus elleni védekezésre fordítja a város” – idézi a polgármester Facebook-bejegyzését a lap.

A Blikk megkérdezte Gulyás Róbertet, az ÉSZ városi képviselőjét, aki a követketőket mondta: "Kicsinyes bosszúnak tartjuk ezt a lépést. Az elmúlt hetekben a frakcióvezetőnk több dolgot is számonkért a város vezetésén, egyes beruházások költségei vagy éppen új munkatársakkal kötött szerződések nem éppen a spórolás jegyében születtek."

Gulyás elmondta a lapnak, hogy a döntés 14 képviselőt érint, akiknek a tiszteletdíja bruttó 167 ezer forint, míg a bizottsági tagok 80 ezer forint körüli összeget kapnak, ellenben a polgármester millió feletti juttatása és helyettesének százezrekben mérhető javadalmazása nem került bele ebbe a körbe.

Ács Rezső fideszes polgármester elmondta, tavaly, egyszeri alkalommal már ő is felajánlotta a fizetése felét - írja a Blikk.

 

 

Figyelmébe ajánljuk