Így vették ki a közpénzt az érdi kézilabdából
CsozikLaszlo_2_1947_1250_top_story_lead.jpg

Így vették ki a közpénzt az érdi kézilabdából

  • narancs.hu
  • 2020. április 28.

Belpol

Az előző városvezetés több száz milliót adott a csapatnak, aztán az alpolgármestertől béreltek lakást, és használhatatlan 2RULE mezeket vettek.

„Véget vetünk a közpénzherdálásnak, -dézsmálásnak, annak a pénzszivattyúnak, ami az elmúlt évek alatt mindösszesen majd 3 milliárd forintot szívott fel a városlakók által befizetett adóforintokból!” Ezt írja Csőzik László, Érd októberben megválasztott polgármestere posztjában.

Az önkormányzat már korábban bejelentette, hogy megszünteti az élvonalban szereplő női kézilabdacsapatának támogatását, a sztárokat elengedték helyükre pedig fiatalokat szerződtetnek. Csőzik most részltesen írt a csapat pénzügyeiről.

2017-ben 275 millió, 2018-ban 359 millió, 2019-ben 388 millió forint önkormányzati támogatás ment a csapatot működtető Sport Kft.-nek, idénre pedig 700 milliós igényt nyújtott be a klub.

Az önkormányzat reklámszerződést is kötött a csapattal, 2019-ben havi 29 millió forintot, 2020-ban ennek dupláját, havi 58 milliót kellett átutalni a működéshez, írja a polgármester.

Csőzik szerint elődje, a fideszes T. Mészáros András képtelen volt szponzort találni a csapatnak, pedig a városban működik Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége is, ami évi 40 milliárd forintos bevétellel rendelkezik. A csapat viszont tőle vásárolt 2RULE mezeket 10 millió forintért. „ 150 darab 2RULE mez található a raktárban, amelyet soha nem viseltek, illetve 15 millió forint értékű sportfelszerelés, amely méretben nem alkalmas az utánpótlásnak“, írja Csőzik

A sztárjátékosok havi 1,5-2 millió forintos fizetést kaptak, egy részüknek pedig épp a fideszes alpolgármester és két rokona birtokában lévő cégtől béreltek lakást. A 9 érintett lakás bérleti díja ráadásul 2018-ban duplájára emelkedett.

A korábbi cégvezetés hibái miatt 31 millió forint TAO támogatást is vissza kell fizetni.

„A helyi politika bűncselekménygyanús összefonódásai és a tiltott pártfinanszírozás“ miatt a városvezetés feljelentést tett, az ügyben jelenleg is zajlik a rendőrségi nyomozás, írja Csőzik.

Figyelmébe ajánljuk