Ingyen odaadja az Ybl-villát a kormány a Türk Tanácsnak

  • narancs.hu
  • 2019. december 15.

Belpol

De a hatóságok nem léphetnek be az ingatlan területére engedély nélkül.

Ahogyan arról pár napja a Narancs.hu is beszámolt, a Türk Tanács ingyen használhatja a budapesti irodáját. Az RTL Klub híradója kiderítette, hogy az Ybl-villát adja a szervezetnek a magyar kormány, amit műtárgyakkal együtt közel 1,4 milliárd forintért vásárolt meg még 2016-ban.

Az elfogadott törvény szerint a Türk Tanács helyi irodjánák teljes költségvetését az állam fizeti, így a fenntartását, a működtetését, valamint a dolgozók bérét is.

Viszont tűzeset vagy katasztrófa kivételével egyetlen esetben sem léphet be magyar hatóság az iroda területére igazgatói engedély nélkül. A Külügyminisztérium azt írta a csatornának: a Türk Tanács irodája ugyanolyan jogosultságokkal rendelkezik, mint bármely más nemzetközi szervezet magyarországi központja.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.