Ingyenes parkolást követel a Fidesz Karácsony Gergelytől

  • narancs.hu
  • 2020. március 28.

Belpol

A kijárási korlátozás miatt a kormánypárt szerint az intézkedés még indokoltabb. Karácsony már korábban közölte, nem támogatja az ingyenes parkolást.

A kormány által elrendelt kijárási korlátozás értelmében a következő két hétben a lakóhely elhagyására csak alapos indokkal kerülhet sor. Mindenki köteles a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és legalább 1,5 méter távolságot tartani.

A fizetős parkolás felfüggesztése ezen körülmények között még indokoltabb a Fidesz szerint. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője által jegyzett közlemény szerint valós segítséget jelenthetne a Budapesten élőknek, és elősegítené a közösségi közlekedés használatának csökkentését azok számára, akik elhagyni kényszerülnek lakóhelyüket.

A Fidesz ezért arra határozottan kéri Karácsony Gergelyt, hogy Bécshez hasonlóan 2020. március 28-tól Budapesten is tegye ingyenessé a parkolást, hogy ily módon segítse ezzel a koronavírus elleni védekezést.

A főpolgármester korábban már azt közölte, hogy nem támogatja az ingyenes parkolást.

Mint azt Karácsony elmondta, csak a belvárosban kétszer annyi engedélyt adtak ki, ahány parkolóhely van, és itt a helyiek parkolnak főleg, vagyis a parkolási helyzet lényegében a kisebb gépkocsiforgalomnál is megmaradt.

A polgármester szerint, ha ingyenessé tennék a parkolást mindenki számára, nem oldanák meg az esetleges közlekedési problémát.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?