Intenzív kampányt indít a kormány Alex Soros és Ursula von der Leyen ellen

  • narancs.hu
  • 2023. november 17.

Belpol

Soros György fia és az Európai Bizottság elnöke az aktuális két főmumus.

Mint a Narancs.hu is megírta, pénteken megjelentek a kormány által szuverenitásvédelminek hazudott nemzeti konzultáció kérdései. Jellemző, hogy a leveleket kézbesítő postásokról fotósorozatot tett közzé az MTI. A kormány pedig délután Facebookon közölte, hogy intenzív figyelemfelhívó kampánnyal készülnek – írja a Telex.

A bejegyzéshez mellékelt kép szerint Soros György helyett már a helyébe lépő Alex Soros szerepel az új hirdetéseken (várhatóan plakátok is lesznek), míg az új uniós ellenség Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

„Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

– áll a hirdetésen.

 

Ursula von der Leyen szerepeltetése nem véletlen, Orbán és a kormány több tagja is arról beszél hetek óta, hogy Brüsszelben változásra van szükség a jövő júniusi EP-választás után, és le kell cserélni az Európai Bizottság tagjait, vagy ahogy ők nevezik: a brüsszeli bürokratákat. A miniszterelnök legutóbb azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy a jelenlegi brüsszeli vezetés nem az európaiak érdekeit szolgálják, és olyan rossz döntéseket hoznak, amelyeknek mindannyian megisszuk a levét.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint azért van szükség az új nemzeti konzultációra, hogy az „orkánerejű ellenszélben is be tudja kormányozni Magyarország hajóját” a brüsszeli kikötőbe.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője pénteken levélben tájékoztatta az uniós parlament képviselőit arról, hogy Magyarország nemzeti konzultációt indított. Ebben a távirati iroda szerint többek közt azt írja, hogy Magyarországon a Fidesz vezette be a nemzeti konzultációkat, melyek célja, hogy iránymutatást adjon a kormány számára a magyar emberek álláspontjáról egyes kiemelten fontos vagy politikai kérdésekben, és megerősítse a kormány mandátumát az Európai Unióval folytatott tárgyalásain.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk