Migránsgettók és a terrort pénzelő Brüsszel – Itt vannak a nemzeti konzultáció kérdései

  • narancs.hu
  • 2023. november 17.

Belpol

Ukrajna ellen hangol, Brüsszelt a Hamász finanszírozásával vádolja és megágyaz az aktivisták és újságírók ellen fogalmazott törvénynek a kormány visszatérő propagandalevele.

A Magyar Nemzetben jelentek meg először a Nemzeti Konzultáció „kiszivárgott” ívei, amelyekből kiderül, milyen kérdésekkel fordul Rogán Antal propagandaminisztériuma az emberekhez. A kérdések középpontjában „Magyarország szuverenitásának védelme” áll. A kormánylap finoman és indirekt utal arra is, hogy mennyire célvezéreltek a kérdések: „A válaszadók véleményt alkothatnak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket és Ukrajna további felfegyverzését.”

A kérdőíveket karácsonyig kézbesítik minden háztartásnak, és az interneten is ki lehet tölteni őket. A kérdések itt láthatók.

 
Nemzeti Konzultáció, első oldal
 

 

 
Nemzeti Konzultáció, második oldal.
 

A Nemzeti Konzultációban a kormány azt sugallja, hogy az Európai Unió el akarja törölni a rezsicsökkentést, ez „havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti a magyar családok energiaszámláit”. Azt nem tudjuk, ez a szám honnan származik, egyedül Orbán Viktor egyik rádióinterjújában került elő. Azt is sugallják, hogy Brüsszel a kamatstop és az extraprofitadó eltörlését erőlteti.

Ismét elővették a régi mantrát, amikor arról kérdeznek, hogy legyenek-e migránsgettók Magyarországon. Ennél is súlyosabb, amikor arra utalnak, hogy Brüsszel a Hamászt pénzelné. „Brüsszel az elmúlt években sok százezer euróval támogatott palesztin szervezeteket. A támogatás egy része ráadásul a Hamász terrorszervezethez is eljutott” – írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Konzultációban azt is írják, „Brüsszel a kezetektől fogva háborúpárti álláspontot képviselt”, és afelé irányítják a kitöltőt, hogy az Ukrajnának juttatott támogatás ellen szavazzon. Kampányolnak Ukrajna EU-tagsága ellen is, holott ez amúgy sincsen napirenden, és a génmódosított ukrán gabona ellen, aminek egészségre ártalmas voltát számtalanszor tárgyalta már a kormánymédia, holott 34 ezer vizsgálatból csupán kétszer talált problémás ukrán gabonát a magyar hatóság.

A tizenegyedik kérdés a Kocsis Máté-féle szuverenitásvédelmi törvényt készíti elő, ebben a „külföldi befolyásolási kísérletek” ellen hangolják a közvéleményt. „Az elmúlt időszakban különböző külföldi szervezetek milliárdos összegekkel támogattak magyar politikai szereplőket és hozzájuk kapcsolódó aktivistacsoportokat. Így akarják kikényszeríteni, hogy Magyarország változtassa meg álláspontját a meghatározó kérdésekben” – idézi a pártnarratívát a kormánylap.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk