Migránsgettók és a terrort pénzelő Brüsszel – Itt vannak a nemzeti konzultáció kérdései

  • narancs.hu
  • 2023. november 17.

Belpol

Ukrajna ellen hangol, Brüsszelt a Hamász finanszírozásával vádolja és megágyaz az aktivisták és újságírók ellen fogalmazott törvénynek a kormány visszatérő propagandalevele.

A Magyar Nemzetben jelentek meg először a Nemzeti Konzultáció „kiszivárgott” ívei, amelyekből kiderül, milyen kérdésekkel fordul Rogán Antal propagandaminisztériuma az emberekhez. A kérdések középpontjában „Magyarország szuverenitásának védelme” áll. A kormánylap finoman és indirekt utal arra is, hogy mennyire célvezéreltek a kérdések: „A válaszadók véleményt alkothatnak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket és Ukrajna további felfegyverzését.”

A kérdőíveket karácsonyig kézbesítik minden háztartásnak, és az interneten is ki lehet tölteni őket. A kérdések itt láthatók.

 
Nemzeti Konzultáció, első oldal
 

 

 
Nemzeti Konzultáció, második oldal.
 

A Nemzeti Konzultációban a kormány azt sugallja, hogy az Európai Unió el akarja törölni a rezsicsökkentést, ez „havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti a magyar családok energiaszámláit”. Azt nem tudjuk, ez a szám honnan származik, egyedül Orbán Viktor egyik rádióinterjújában került elő. Azt is sugallják, hogy Brüsszel a kamatstop és az extraprofitadó eltörlését erőlteti.

Ismét elővették a régi mantrát, amikor arról kérdeznek, hogy legyenek-e migránsgettók Magyarországon. Ennél is súlyosabb, amikor arra utalnak, hogy Brüsszel a Hamászt pénzelné. „Brüsszel az elmúlt években sok százezer euróval támogatott palesztin szervezeteket. A támogatás egy része ráadásul a Hamász terrorszervezethez is eljutott” – írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Konzultációban azt is írják, „Brüsszel a kezetektől fogva háborúpárti álláspontot képviselt”, és afelé irányítják a kitöltőt, hogy az Ukrajnának juttatott támogatás ellen szavazzon. Kampányolnak Ukrajna EU-tagsága ellen is, holott ez amúgy sincsen napirenden, és a génmódosított ukrán gabona ellen, aminek egészségre ártalmas voltát számtalanszor tárgyalta már a kormánymédia, holott 34 ezer vizsgálatból csupán kétszer talált problémás ukrán gabonát a magyar hatóság.

A tizenegyedik kérdés a Kocsis Máté-féle szuverenitásvédelmi törvényt készíti elő, ebben a „külföldi befolyásolási kísérletek” ellen hangolják a közvéleményt. „Az elmúlt időszakban különböző külföldi szervezetek milliárdos összegekkel támogattak magyar politikai szereplőket és hozzájuk kapcsolódó aktivistacsoportokat. Így akarják kikényszeríteni, hogy Magyarország változtassa meg álláspontját a meghatározó kérdésekben” – idézi a pártnarratívát a kormánylap.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.