Itt a kormány legújabb szemfényvesztése, úgy hívják, társadalmi egyeztetés

  • narancs.hu
  • 2018. február 4.

Belpol

Önök kérték, mi teljesítjük…

Január 18-án indult és továbbra is tart a Stop Soros törvénycsomag társadalmi egyeztetése, az elmúlt két hétben több mint négyszáz javaslat érkezett be, az eddigi vélemények többsége támogató, vannak közöttük, amelyek

szigorításokat szorgalmaznak

– mondta el vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Az MTI tudósítása szerint Tuzson olyan észrevételekről (sic!) is beszámolt, hogy még jobban szigorítsanak a törvényjavaslaton, például 25 százalékosnál magasabb – akár annak többszörösét kitevő – illetéket kelljen fizetniük a migrációt segítő szervezeteknek, továbbá felmerült a büntető törvénykönyv szigorítása is, akárcsak az, hogy az ilyen csoportok csak magyar pénzintézetnél vezethessenek számlát, illetve – amerikai mintára – idegen ügynökségként tartsák nyilván őket.

Tuzson elmondta:

a beérkezett vélemények összegezve

a kormány elé kerülnek majd, így alakul ki a végleges javaslat, amely februárban kerül az Országgyűlés elé. A törvénycsomag céljaként említette az államtitkár, hogy az emberek elsöprő véleményét törvénybe foglalja, érvényesítse, és további lépéseket tegyen a migráció megállítására.

Tuzson arról is szót ejtett, hogy a korábban Szél Bernadettet foglalkoztató Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület a törvénycsomag visszavonását javasolta, de ezt nem áll szándékában megtenni a kormánynak, amely továbbra is várja az emberek véleményét a témában.



Figyelmébe ajánljuk