Jávor Benedek a negyedik helyen szerepel az MSZP és a Párbeszéd közös EP-listáján

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. április 7.

Belpol

AZ EP-képviselő bejelentette: "felszántják az országot". A Párbeszéd kongresszusa jóváhagyta az MSZP-vel kötött megállapodást.

A Párbeszéd kongresszusa egyhangú döntéssel jóváhagyta azt az MSZP-vel korábban kötött megállapodást, melynek alapján Jávor Benedek a negyedik helyen szerepel a közös EP-listán.

A vasárnapi, budapesti rendezvény után tartott sajtótájékoztatón Jávor Benedek kampányukat úgy jellemezte, hogy "felszántják az országot"; mindenütt ott lesznek és meggyőzik az embereket arról, Magyarország sorsa azon is múlik, hogy mekkora támogatottságot kap az ellenzék.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, a Fidesz lemondott a magyar érdekérvényesítésről Európában, a konfliktusokat keresi és nem képes hatékonyan megjeleníti Magyarország érdekeit az európai fórumokon.

Jávor Benedek felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén elindították a kampányukat, hétfőtől pedig hivatalosan is megkezdik az aláírásgyűjtést.

Elmondta, hogy további párbeszédes politikusok is felkerülnek majd a közös listára. Konkrét helyeket nem árult el, de kiemelte, hogy ennek jelképes értéke van, mert reálisan számolva az első öt jelöltnek lehet esélye mandátumot szerezni.

A sajtótájékoztatón részt vett az MSZP elnöke is, aki üdvözölte a Párbeszéd kongresszusának döntését. Tóth Bertalan azt mondta, hogy a pártszövetség egy új baloldali szövetség alapját teremtheti meg, egyúttal felhívta a figyelmet, hogy az MSZP elnöksége vasárnap úgy döntött, az önkormányzati választáson is együttműködnek.

Tóth Bertalan közölte, hogy sok településen egyeztetnek az ellenzéki pártok az önkormányzati választáson való indulásról, az MSZP és a Párbeszéd pedig pártszövetségként lép fel ezeken az egyeztetéseken.

Figyelmébe ajánljuk