Nem hajlandó elmenni a Fidesz az ellenzék által összehívott rendkívüli parlamenti ülésre

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

A katatörvény eltörlésének követelése mellett áfacsökkentést, országos szigetelési és lakáskorszerűsítési programot próbáltak volna javasolni.

Augusztus 1-én közös, hatpárti sajtótájékoztatót tartott az ellenzék, amely során bejelentették, hogy a Momentum javaslatára rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményeznek annak érdekében, hogy kezelni lehessen azt a megélhetési válságot, ami Orbán felelőtlen gazdaságpolitikája és választási osztogatása következtében alakult ki.

Az atv.hu kérdésére viszont  a Kocsis Máté vezette képviselőcsoport sajtóosztálya közölte:

Nem vesznek részt a Fidesz-frakció képviselői az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen.

Az augusztus 8-ra összehívott ülés így nem lesz határozatképes. 

Az ellenzéki képviselők összesen hat témában szerettek volna előrelépést elérni: követelték ugyanis a kata-törvény eltörlését, a  fenntartható rezsicsökkentést, a lakóépületek hőszigetelését megoldó országos programot, a Kádár-kockák korszerűsítését, egységesen 5000 forintos “klímabérlet”, valamint 0 kulcsos áfát az alapvető élelmiszereknél és gyermekneveléshez szükséges termékeknél.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk