A Jobbik támogatja Hadházy Ákos büntetését

  • narancs.hu
  • 2022. június 28.

Belpol

Érje csak retorzió azokat, akik nem teszik le a parlamenti esküt. 

A Jobbik egyetért a Fidesz javaslatával, amely szerint „ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja a parlamenti eskütételt, annak legyen retorziója” – mondta Brenner Koloman országgyűlési képviselő a parlamentben a 444.hu tudósítása szerint. 

Brenner lex Hadházynak nevezte a javaslatot, hiszen ennek lényege, hogy a megválasztott képviselők nem kérhetnek tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnek hozzá, ami jelenleg csak Hadházy Ákost érinti, hiszen ő nem vett részt a parlament alakuló ülésén. „Nem kívánta legitimálni a tisztességtelen választás eredményét”. 

Hadházy azóta már letenné az esküjét, viszont Kövér László házelnök ezt két hónapja nem hagyja neki. Brenner szerint van baj az ötlettel, ugyanis nem tisztázza, meddig kell esküt tennie annak, aki ciklus közben kell be a parlamentbe. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.