Külön nyomozócsoport vizsgálja a Jókai utcai házomlás ügyét

  • narancs.
  • 2022. június 28.

Belpol

A tetőomlás miatt elköltözni kényszerült lakók hamarosan visszaköltözhetnek. 

Külön nyomozócsoport vizsgálja a hétfői VI. kerületi házomlás ügyét – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.

Csécsi Soma elmondta: továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt zajlik a nyomozás. Már 31 tanút hallgattak ki: 23-an az építkezésen dolgozók közül kerültek ki, a többi tanú között pedig két sérült is van. A balesetnek továbbra is négy sérültje van: három ember könnyebben, egy életveszélyesen sérült meg. A rendőrség építész-statikus és orvosszakértő bevonásával vizsgálja az ügyet. A Jókai utca 1. szám alatti épületet a lakóknak el kellett hagyniuk. A kerületi rendőrök „élőerővel” is biztosítják, hogy senki ne menjen vissza a házba – ismertette a szóvivő.

Hétfő délelőtt leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utcai ház párkányfala, a balesetben négyen megsérültek, több parkoló jármű összetört. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A baleset következtében súlyos sérülést szenvedett a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott. A Telex ma arról számolt be, hogy egy hallássérült idős asszonyt a katasztrófavédelem munkatársai hozták ki az ingatlanból, ugyanis nem érzékelt semmit a tetőomlásból. Soproni Tamás terézvárosi polgármester azt mondta, húsz ember szállásoltak el a közeli Medos Hotelben, a többiek rokonokhoz, barátokhoz költöztek átmenetileg. A veszélytelenítés még zajlik, de a lakók várhatóan a napokban visszaköltözhetnek. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk