Jövőre 20 százalékkal emelik a rabok havi munkadíját

  • narancs.hu
  • 2022. december 17.

Belpol

A fogvatartottak bére januártól nem lehet kevesebb 66 600 forintnál.

Januártól a fogvatartottak havi munkadíja nem lehet kevesebb 66 600 forintnál, óradíj alkalmazása esetén pedig 383 forintnál nem lehet kevesebb – írja a 444 Tóth Tamás bv. altábornagy BVOP Határozatok Tárában megjelent utasítása alapján.

A rabok havi munkadíja 2022-ben nem lehet kevesebb 55 800 forintnál, ami 321 forintos órabért jelentett. Ezek alapján most 10 800 forinttal emelik a havi munkadíjat, vagyis közel 20 százalékos emelésről van szó. A pénteki „köznevelési konzultáció” után ehhez képest a késő este megjelent rendelet szerint a kormány mindössze tíz százalékos béremelést „előlegez meg” a pedagógusoknak. A 444 ezzel kapcsolatban egyébként emlékeztetett: megint nem a béreket, csupán a tanárok szakmai pótlékát emelte meg a kormány.

A rabok béremeléséhez hozzátartozik, hogy a munkadíjukból levonnak nagyjából 20 ezer forintot a tartási díjhoz való hozzájárulásként, valamint körülbelül kétezer forintot a szabadulás utáni élet támogatására.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk