Tíz százalékkal emeli a kormány a pedagógusok fizetését

  • narancs.hu
  • 2022. december 17.

Belpol

Ha megjönnek az uniós források, akkor "a rendszerváltás legnagyobb béremelése" következhet Pintér szerint.

Tegnap úgynevezett  "Köznevelési konzultációt" tartott a Belügyminisztérium a tanárok ügyében a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Az eseményen lényegében semmilyen előrelépés nem történt, azonban tegnap késő este megjelent egy rendelet, amely szerint a kormány tíz százalékos béremelést "előlegez meg" a pedagógusoknak, ugyanis továbbra is azt állítják, hogy az uniós forrásokból kívánják rendezni a béreket. "A további tervezett béremelés tehát már Brüsszeltől és a Magyarországnak járó uniós források érkezésétől függ"- olvasható a Belügyminisztérium esti közleményében.

A belügy állítása szerint a rendszerváltás legnagyobb béremelése következhet, de csak akkor, ha az ország hozzájut az uniós forrásokhoz. 

A kormány terve, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát. Amennyiben megérkeznek az uniós források, a mostani bérhez képest 2023-ban a mostani 10 százalékos béremelés helyett 21 százalékos, 2024-ben 25 százalékos, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet az emelés mértéke.

A mostani 10 százalékos béremelés 143 146 iskolai és óvodai pedagógust érint, és az emelésre a kormány 67,6 milliárd forintot biztosít.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk