Juhász Péter nyílt levele Orbán Viktornak

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 21.

Belpol

Mint a Fidesz elnökének írok önnek, mert frakcióvezetője, Rogán Antal, gyáván a pártja mögé bújik, amikor engem rágalmaz, ahelyett, hogy a saját nevében vállalná állításait.

Nyílt levél Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez

Tisztelt Orbán Viktor Pártelnök Úr!

Mint a Fidesz elnökének írok önnek, mert frakcióvezetője, Rogán Antal, gyáván a pártja mögé bújik, amikor engem rágalmaz, ahelyett, hogy a saját nevében vállalná állításait.

false

Természeten megteszem a megfelelő jogi lépéseket a céges tartozásaim vonatkozásában tett hamis állítások kapcsán, amit „sajtóhírekre alapozva” fogalmaz meg Rogán. Felhívom figyelmét, hogy ilyen sajtóhírek csupán egy olyan ember tollából jelentek meg, akit Rogán fizet több szálon is részben frakcióvezetőként, részben az V. kerületi lakosok pénzéből. Az ügy pikantériája, hogy még céges tartozásaim megírásához is csak egy olyan embert sikerült találnia, akit bíróság által jogerősen öt évre eltiltottak cégalapítástól és cégvezetéstől, ahogy ez a céginformációs adatbázisokban fellelhető.

Elképzelhető, hogy nincs tudomása róla, ezért leírom önnek: Belváros-Lipótváros önkormányzatánál a nyomozó főügyészség tartott házkutatást vesztegetés gyanúja miatt, mert a gyanú szerint valaki az önkormányzat vezetői közül pénzt követelt helyi vállalkozóktól, hogy a hatósági engedélyeket megkapják. Ez erősen hasonlít a Hagyó-ügyre, amibe belebukott már egy párt Budapesten.

Szintén nem biztos, hogy tudja, hogy az V. kerületben visszaélések történtek a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására szánt pénzekkel is, amit a helyi Fidelitasnak játszottak ki. Ez erősen hasonlít a Zuschlag-ügyre, amelynek főszereplője letöltendő börtönbüntetést kapott.

Elképzelhető, hogy elkerülte a figyelmét az a rengeteg sajtóhír, amik a belvárosi ingatlanok érték alatti eladásáról szóltak, éppen olyan módszert követve, amihez hasonló okból annak idején Hunvald György ellen büntetőeljárás folyt..

Azt tudni kell, hogy Rogán Antal többször is hazudott a vagyonnyilatkozatában, ahogy azt Simon Gábor tette, akit azonnal előzetes letartóztatásba helyeztek, mert nem tudott elszámolni felhalmozott vagyonával.

A Belváros-Lipótváros lakosai el fogják mondani véleményüket erről az emberről és sleppjéről az októberi választásokon, ez nem kétséges.

Azt azonban öntől szeretném megtudni, hogy ez a mentalitás a teljes Fideszre érvényes, ahogy ezt a közlemények aláírásából gondolhatják a polgárok, vagy csak a Hagyó–Zuschlag–Hunvald–Simon ügyeket egy személyben megtestesítő Rogán Antal frakcióvezető bújik gyáván a politikai közösség neve mögé, hogy személyes felelősségét tompítsa?

Várom válaszát, üdvözlettel,

Juhász Péter
Belváros-Lipótváros esélyes polgármesterjelöltje

Figyelmébe ajánljuk